Redactia.ro
Home » Știri » Lumea teatrului, în doliu! A murit actorul Lucian Pînzaru

Lumea teatrului, în doliu! A murit actorul Lucian Pînzaru

Lumea teatrului este, din nou, în doliu. Actorul Lucian Pînzaru a murit, marți, la vârsta de 53 de ani. Era unul dintre numele emblematice ale Teatrului Dramatic ”Fani Tardini”, din Galaţi. Lucian Pînzaru se confrunta de mai mulți ani cu o boală necruțătoare, potrivit reprezentanților instituției de cultură.

Lumea teatrului, în doliu! A murit actorul Lucian Pînzaru

Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”, din Galaţi este în doliu. Actorul Lucian Pînzaru s-a stins, marți, la vârsta de 53 de ani, din cauza unei boli necruțătoare. Timp de 25 de ani, a fost unul dintre numele sonore ale Teatrului Dramatic ”Fani Tardini”, care și-a exprimat regretul față de pierderea lui Lucian Pînzaru, informează știrileprotv.ro

Image result for lucian pinzaru

„Teatrul din Galați este azi în doliu! Avem cu toții un puternic gust al amărăciunii, al mâhnirii care ne strangulează și ne amestecă gândurile, stările, sentimentele. Suntem, împreună, strâns legați de o mare și copleșitoare tristețe! Artistul care ne-a inspirat, Omul care ne-a dat cu generozitate din bogăția lui interioară, el, Lucian, ne părăsește acum, lăsându-ne cu sufletele șchioape!

Ne gândim că Lucian a trăit așa cum a vrut și a vrut să ardă pentru meserie, să iubească teatrul și pe oamenii din el, să respecte și să onoreze fără cusur publicul care i-a răsplătit munca și talentul timp de peste 25 de ani.

Teatrul din Galați a fost onorat că Lucian a ales să împartă scândura asta fascinantă cu trupa pe care a găsit-o aici! A fost un artist-reper, un devotat al teatrului făcut atent, precis și fără jumătăți de măsură. Rămas bun, Lucian Pînzaru!„, se arată într-un comunicat transmis de Teatrul Dramatic Fani Tardini.

Image result for lucian pinzaru

Lucian Pînzaru va fi incinerat

Trupul lui Lucian Pînzaru va mai sta până în această seară (miercuri-n.r) în foaierul Teatrului din Galați, iar joi trupul său va fi incinerat în București, la dorința acestuia. Cenușa va fi împrăștiată pe Dunăre, la Galați: „Eu sunt un iubitor de Dunăre. Am avut o copilărie frumoasă la Dorohoi. cu bunici..”, spunea Lucian Pînzaru în mai, anul trecut.

Image result for lucian pinzaru

Actorul s-a născut în anul 1968, pe 19 ianuarie, în  Dorohoi, judeţul Botoşani. Mai târziu, în anul 1994, absolvit Facultatea de Teatru a Universităţii Naţionale de Arte ″George Enescu″⁣ din Iaşi. În anul 1995 și-a făcut debutul în lumea actoriei, pe scena Teatrului Dramatic din Galaţi cu rolul Artur din spectacolul Tango de Slawomir Mrozek, regia Attila Vizauer.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: