Redactia.ro
Home » Știri » „Mă simt prost nu pentru că aș fi furat banii, ci pentru că sunt român”. Copil român, umilit de o profesoară, în Germania 

„Mă simt prost nu pentru că aș fi furat banii, ci pentru că sunt român”. Copil român, umilit de o profesoară, în Germania 

GALERIE FOTO (2) „Mă simt prost nu pentru că aș fi furat banii, ci pentru că sunt român”. Copil român, umilit de o profesoară, în Germania 

Un copil român ar fi fost umilit la școală, în Germania, țară unde e stabilit împreună cu părinții lui. Iată ce spun părinții acestuia că s-ar fi întâmplat mai exact. Ei sunt pregătiți să facă și demersuri.

„Mă simt prost nu pentru că aș fi furat banii, ci pentru că sunt român”. Copil român, umilit de o profesoară, în Germania

Copilul în vârstă de 12 ani și părinții lui, toți români, sunt stabiliți în Germania. Mama e originară din Bistrița.

Iată cum s-ar fi întâmplat totul. La o lecție de etică, profesoara l-ar fi pus pe cel mic să vorbească despre furt și nu din pură întâmplate, ci pe motiv că românii sunt cunoscuți pentru asta. Practic, dascălul respectiv ar fi pus în practică un scenariu despre un furt și l-a numit pe copilul român ca fiind principalul suspect doar pe baza faptului că este român, a transmis Pro TV.

Mama copilului a postat un mesaj pe Facebook și a povestit această întâmplare care i-a lăsat un gust amar. După tot ceea ce s-a întâmplat, fiul ei ar fi spus că se simte prost nu doar pentru că nu ar fi furat banii, ci si pentru că este român.

„Mă simt prost nu pentru că aș fi furat banii, ci pentru că sunt român”, ar fi spus copilul, conform sursei menționate mai sus.

Părinții nu vor să lase lucrurile așa, însă. Ei vor trimite o cerere către inspectoratul școlar pentru a cere explicații. Generalizarea că toți românii sunt hoți i-a făcut să fie revoltați, pe lângă faptul că propriul lor copil a fost implicat în asta.

Între timp, băiatul continuă să meargă la ore. Alți români au lăsat numeroase comentarii pe Facebook, odată ce au văzut despre ce e vorba.

„Înțeleg prin ce treceți… Am fost și eu în Germania și, la 3 anișori când fetița mea a mers la grădiniță și nu știa deloc germana, când a luat că orice copilaș o jucărie mica și a bagat-o in buzunăraș ca sa se joace cu ea în curte când m-am dus după ea la grădiniță mi-au atras atenția că fetița ,,fură”. Copilas de 3 ani…”, a scris cineva într-un comentariu.

„Important este sa te duci la scoala si sa iei măsuri. Nu se poate asa ceva. Chiar daca suntem romani nu trebuie sa se râda nimeni de naționalitatea noastră”, a comentat o altă persoană.

„Faceți plângere pentru rasism și instigare la rasism”, a mai spus altcineva.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: