Redactia.ro
Home » Știri » MAE a lansat atenționarea de călătorie pentru turiștii care merg în Grecia. Incendiile au scăpat de sub control

MAE a lansat atenționarea de călătorie pentru turiștii care merg în Grecia. Incendiile au scăpat de sub control

GALERIE FOTO (2)

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care plănuiesc să călătorească în Grecia în perioada 25-27 iulie că autoritățile locale mențin avertizările privind riscul ridicat de incendii de vegetație (gradul 5) pe întregul teritoriu al țării, în contextul codului roșu de caniculă.

În acest sens, MAE recomandă tuturor călătorilor români să se informeze în mod adecvat înainte de începerea călătoriei și să evite deplasarea în zonele afectate de incendii în desfășurare sau cu un risc iminent de producere a acestora.

MAE a făcut anunțul

Conform informațiilor oficiale furnizate de MAE, pe teritoriul Greciei se înregistrează mai multe incendii de vegetație, iar zonele afectate includ Insulele Rodos, Corfu, Evia și Peninsula Peloponez-Corint. În contextul condițiilor meteo extreme, aceste incendii prezintă un pericol semnificativ, iar călătorii trebuie să fie precauți și să evite să se apropie de zonele afectate.

În cazul în care cetățenii români se află deja într-o zonă unde există un incendiu în desfășurare, MAE le recomandă să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților locale și să monitorizeze constant sursele oficiale de informare publică pentru a fi la curent cu evoluția situației.

„Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că legislația elenă interzice și sancționează drastic orice activitate în aer liber care poate produce scântei sau foc și poate genera astfel apariția unui focar de incendiu. Cetățenii români aflați în Grecia care observă producerea unui incendiu pot anunța imediat evenimentul la numerele de telefon 112 (număr unic de urgență) sau 199 (serviciul de pompieri)”, transmite MAE.

La cine pot apela turiștii care sunt în pericol în Grecia

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români aflați în Grecia în timpul unui incendiu de vegetație sau într-o situație dificilă, MAE oferă posibilitatea de a solicita asistență consulară la Ambasada României din Atena, la numărul de telefon +302106710035, și la Consulatul General al României de la Salonic, la numărul de telefon +302310340088. Aceste numere vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), unde operatorii call center vor fi disponibili în regim de permanență pentru a oferi ajutor și informații relevante.

De asemenea, în caz de urgență, cetățenii români pot apela telefonul de urgență al Ambasadei României în Grecia la numărul +306978996222 sau al Consulatului General al României de la Salonic la numărul +306946049076, conform comunicatului transmis de MAE. În fața situațiilor speciale sau de urgență, este important ca cetățenii români să respecte cu strictețe instrucțiunile emise de autoritățile locale și să urmărească sursele oficiale de informare publică pentru a fi la curent cu evoluția situației.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: