Redactia.ro
Home » Știri » Maica Siluana Vlad s-a stins ieri din viață! S-a călugărit în anul 1993

Maica Siluana Vlad s-a stins ieri din viață! S-a călugărit în anul 1993

GALERIE FOTO (2) Maica Siluana Vlad s-a stins ieri din viață! S-a călugărit în anul 1993

Maica Siluana Vlad a murit ieri, asta după ce cu doar câteva zile înainte împliniseră vârsta de 77 de ani. Vestea tragică a fost dată chiar de către părintele Cătălin Sturzu, foarte afectat de plecarea la ceruri a măicuțe. 

Maica Siluana Vlad s-a stins ieri din viață! S-a călugărit în anul 1993

Părintele Constantin Sturzu a anunțat ieri că maica Siliuana Vlad a plecat la ceruri cu doar câteva zile după ce a împlinit 77 de ani. Vestea tristă i-a șocat pe toți creștinii!

”A trecut la Domnul în seara aceasta, la câteva zile după ce împlinise 77 de ani, Schimonahia Siluana Vlad (28 mai 1944 – 8 iunie 2021). Dumnezeu să o așeze întru binemeritată odihnă în locașurile drepților! Să ne revedem în Rai, Maica mea dragă!”, a scris părintele Constantin Sturzu, pe pagina sa de Facebook.

Maica Siluana Vlad va rămâne în amintirea tuturor prin numeroasele conferințe și prelegeri pe care le-a susținut de-a lungul timpului pe teme de actualitate, precum relațiile tinereții, familia în societatea de astăzi, treptele iubirii, dar și sursa depresiei, cunoașterea de sine și viața duhovnicească.

Maica Siluana Vlad s-a născut în anul 1944, iar până la vârsta de 30 de ani a fost atee, așa cum chiar ea a mărturisit. Cu numele ei real, Eugenia Vlad, aceasta s-a născut într-o familie de țărani, cu cinci copii, din Ciulinii Bărăganului.

Maica Siluana Vlad s-a stins ieri din viață! S-a călugărit în anul 1993

Maica Siluana Vlad s-a călugărit la vârsta de 49 de ani

Ea a studiat filosofia la Universitatea din București, iar după ce a terminat studiile a predat această materie ca preparator la Universitatea din Galați.

Ea a început să se implice alături de tineri în acțiuni sociale, iar după 1990 s-a implicat în fondarea Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români.

”Orientarea mea filosofica era existențialistă-tragică. Citeam mult literatura din afară, poate de asta mă urmarea Securitatea. Eram un om nonconformist, ascultam muzica, spuneam ce gândeam şi poate de asta eram considerată un om periculos. M-au îndepărtat apoi cei din Securitate. Am avut tot felul de slujbe apoi ca secretar, bibliotecar, mai țineam unele cursuri facultative”, spune ea.

Ea a devenit maica Siluana între vârste de 35 și 40 de ani, atunci când a trecut printr-o criză spirituală, iar aceasta s-a sfârșit prin apropierea de Dumnezeu.

”Sufeream de o nevoie de sens. Așa l-am găsit pe Dumnezeu. Prietenii meu râdeau de mine, spuneau că „am căzut în folclor”, a mai mărturisit maica Siluana.

La vârsta de 49 de ani s-a călugărit, în 1993, la Mănăstirea Christiana din București, iar în 2001 s-a mutat la Mănăstirea Jitianu, lângă Craiova, cu binecuvântarea IPS Părintele Teofon.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: