Redactia.ro
Home » Știri » Maioneză de post. Ingredientul de 5 lei cu care să înlocuiești oul

Maioneză de post. Ingredientul de 5 lei cu care să înlocuiești oul

Maioneză de post. Ingredientul de 5 lei cu care să înlocuiești oul

Iată cum să prepari o maioneză de post și care este ingredientul care costă doar 5 lei cu care să înlocuiești oul din acest preparat. Gospodinele care folosesc această rețetă spun că maioneza iese foarte gustoasă și, în plus, este și foarte sănătoasă.

Maioneză de post. Ingredientul de 5 lei cu care să înlocuiești oul

Suntem în perioada postului de Crăciun, iar gospodinele caută tot felul de rețete noi cu ajutorul cărora să prepare mâncăruri delicioase pentru cei dragi și pentru familie. Iată un înlocuitor pentru ou pe care l-au găsit bucătarii ca să facă o salată cu maioneză de post. În plus, și textura va ieși ceva mai pufoasă.

În mod normal și clasic, maioneze se face din gălbenuș de ou, muștar și ulei de floarea soarelui. Ca să încerci varianta vegetariană a ei, atunci oul poate fi înlocuit cu mare succes de avocado, care poate fi găsit la doar 5 lei bucata, sau chiar de cartof.

Rețeta de maioneză pe bază de avocado și mod de preparare

  • două bucăți de avocado bine copți
  • două lingurițe de muștar
  • puțină zeamă de lămâie
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare

Iată modul de preparare a acestei rețete de maioneză de post. Cele două bucăți de avocado trebuie să fie coapte (să aibă coaja maro și să fie puțin moale), ele se pun într-un blender de bucătărie, laolaltă cu muștarul, zeama de lămâie și praful de sare și se mixează amestecul până când se obține o pastă omogenă. Apoi, se adaugă, treptat, uleiul de floarea soarelui și se mixează până când se ajunge la pasta finală dorită.

Dacă doriți să puneți cartof în loc de avocado, rețeta e la fel doar că în loc de avocado veți pune doi cartofi medii. Cartofii se fierb cu tot cu coajă și puțină sare. După ce se răcesc cartofii, se curăță de coajă și se pasează până când capătă textura unui piure, se adaugă sare, muștarul, lămâia și se amestecă până când se omogenizează. La final, se mai adaugă cele 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui și se amestecă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: