Redactia.ro
Home » Știri » Majorare la 718 lei lunar pentru o anumită categorie de români. Ce acte sunt necesare pentru obținerea banilor

Majorare la 718 lei lunar pentru o anumită categorie de români. Ce acte sunt necesare pentru obținerea banilor

Când intră alocațiile pe card

Românii care au copii primesc vești bune, deoarece alocațiile vor fi majorate, ajungând la suma de 718 lei lunar. Această creștere vine ca urmare a aplicării unei majorări de 13,8%, luând în calcul rata inflației. Comparativ cu anul precedent, când majorarea a fost de 5,1%, acum este vorba despre un procentaj semnificativ mai mare.

Potrivit articolului 3, alineatul 2 din Legea nr. 61 din 1993, alocațiile pentru copii sunt indexate anual, automat, cu rata medie anuală a inflației. Astfel, conform indicatorului definitiv, copiii cu vârste până la doi ani vor primi 718 lei lunar, în timp ce cei cu vârste între 2 și 18 ani vor beneficia de 291 de lei lunar.

Pentru a intra în posesia acestor alocații, este necesar să fie depuse anumite documente

Persoanele eligibile trebuie să completeze o cerere specifică, să prezinte copii ale cărților de identitate ale părinților, certificatul de naștere al copilului, certificatul de căsătorie al părinților și hotărârea de adopție sau încredințare, dacă este cazul. De asemenea, este necesar să fie furnizat un extras de cont cu numele titularului.

Conform informațiilor, banii sunt transferați pe card în intervalul 8-10 al fiecărei luni, cu mențiunea că acest program de încasare poate fi influențat de sărbătorile legale.

În cazul copiilor cu handicap, cererea trebuie însoțită de o copie a certificatului de încadrare a copilului într-un grad de handicap. Dacă încadrarea în gradul de handicap intervine după stabilirea dreptului la alocație de stat pentru copii, solicitantul trebuie să depună la primărie doar o copie a certificatului de încadrare, fără a completa o nouă cerere.

Aceste informații sunt preluate de pe site-ul Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială a Municipiului București, care oferă detalii despre documentele necesare la solicitarea alocației de stat pentru copii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: