Redactia.ro
Home » Știri » „Mama, mă mănâncă ursul! Mama, mă doare!” Povestea tinerei ucisă de urs care a cerut ajutor disperat

„Mama, mă mănâncă ursul! Mama, mă doare!” Povestea tinerei ucisă de urs care a cerut ajutor disperat

O experiență terifiantă a avut loc în Siberia, unde o femeie a fost martoră telefonică a sfârșitului tragic al fiicei sale de 19 ani, devorată de un urs brun și cei trei pui ai săi. Animalul a atacat și l-a ucis și pe tatăl vitreg al tinerei, înainte de a se năpusti asupra fetei.

Apelurile disperate ale Olgăi

Olga Moskalyova, o tânără psiholog stagiar, și-a sunat mama de trei ori în decurs de o oră, descriindu-i momentele de groază pe care le trăia. „Mama, mă mănâncă ursul! Mama, mă doare! Mama, ajutor!”, striga Olga în timp ce era atacată. La început, mama ei, Tatiana, a crezut că este o glumă macabră, dar în curând a realizat realitatea îngrozitoare a situației. Tatiana a simțit în vocea fiicei sale groaza și durerea intensă, iar sunetele mormăitului ursului și mestecatul crud au confirmat coșmarul. „Am simțit că mor atunci și acolo din cauza șocului”, a declarat Tatiana.

Moartea tatălui vitreg

Înainte ca Olga să fie atacată, ursul îl ucisese deja pe tatăl ei vitreg, Igor Tsyganenkov, strivindu-i capul. Olga a fost martoră la atacul brutal asupra tatălui său vitreg și a încercat să fugă, dar a fost prinsă de urs după câteva zeci de metri.

Apelurile disperate ale mamei

Tatiana a încercat să-și sune soțul pentru a-i cere ajutorul, fără să știe că el fusese deja ucis. În disperare, a sunat la poliție și la rude, implorându-i să meargă la râu, unde Igor și Olga plecaseră să strângă plase de pește. Când Olga a sunat a doua oară, era și mai îngrozită: „Mama, ursul s-a întors! S-a întors cu trei pui! Mă mănâncă!”.

Ultimul apel al Olgăi

În ultimul apel, la aproape o jumătate de oră de la primul, Olga era la un pas de moarte. „Mama, nu mă mai doare. Nu mai simt nicio durere. Iartă-mă pentru tot. Te iubesc atât de mult”, au fost ultimele cuvinte pe care Tatiana le-a auzit de la fiica ei.

O jumătate de oră mai târziu, fratele lui Igor a ajuns la locul tragediei împreună cu polițiștii și au găsit urșii devorând încă trupul Olgăi. Serviciile de urgență au trimis șase vânători pentru a elimina cei patru urși implicați în atac.

Această tragedie a lăsat o amprentă adâncă asupra comunității locale și a subliniat pericolele reale ale conviețuirii oamenilor cu animalele sălbatice în regiunile izolate. Familia Olgăi și a lui Igor se confruntă acum cu durerea pierderii și cu amintirile terifiante ale celor întâmplate. Tatiana, care a fost martora vocală a sfârșitului fiicei sale, trăiește cu un șoc imens și o durere de neimaginat.

Măsuri de siguranță și prevenție

Autoritățile locale din Siberia și din alte regiuni similare sunt chemate acum să ia măsuri suplimentare pentru a preveni astfel de tragedii. Educația comunității cu privire la comportamentul adecvat în prezența urșilor și măsurile de siguranță necesare în zonele populate de animale sălbatice sunt esențiale pentru a evita alte pierderi de vieți omenești.

Comunitatea locală și autoritățile sunt profund afectate de această tragedie. Evenimentul a scos la lumină necesitatea unor măsuri mai stricte de monitorizare și gestionare a populației de urși în zonele locuite. Relocarea urșilor în habitate mai izolate, instalarea de bariere și avertismente pentru turiști și localnici, și pregătirea echipelor de intervenție sunt doar câteva dintre măsurile discutate.

Tragedia din Siberia este un avertisment dureros despre riscurile întâlnirilor dintre oameni și animale sălbatice. Este o reamintire că, deși natura poate fi frumoasă și fascinantă, ea poate fi și extrem de periculoasă. Eforturile de conservare și protecție a faunei sălbatice trebuie echilibrate cu măsurile de siguranță pentru populația umană, pentru a preveni asemenea tragedii în viitor.

În memoria Olgăi și a lui Igor, comunitatea și autoritățile trebuie să colaboreze pentru a găsi soluții eficiente care să protejeze atât oamenii, cât și animalele sălbatice, astfel încât astfel de tragedii să nu se mai repete.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: