Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » „Mama mea a fost încuiată într-un dulap în timpul ceremoniei mele de nuntă. Am fost șocați să descoperim cine a făcut asta și de ce”

„Mama mea a fost încuiată într-un dulap în timpul ceremoniei mele de nuntă. Am fost șocați să descoperim cine a făcut asta și de ce”

Totul era perfect la nunta mea până când am observat că mama mea lipsea. Câteva momente mai târziu, ea a intrat pe ușă, dezordonată și furioasă, arătând cu degetul tremurând. Am fost șocați să aflăm că fusese încuiată într-un dulap de cineva apropiat, din motive pe care nu le-am fi putut imagina.

Întreaga mea familie era plină de entuziasm pentru nunta mea cu Fabian, iubitul meu de lungă durată. Dar persoana care plutea de fericire era mama mea, Adele. Fiind copil unic, am fost mereu foarte apropiată de ambii părinți, dar între mine și mama exista o legătură specială. Visase la această zi de ani buni… Am petrecut nenumărate ore planificând fiecare detaliu împreună. Alegerea ținutelor noastre a fost ca o prezentare de modă, degustarea tortului s-a transformat într-o aventură plină de zahăr, iar când am ales melodia pentru dansul tată-fiică, amândouă am sfârșit în lacrimi.

„Oh, Bella,” spuse mama, ștergându-și ochii în timp ce probam rochia de mireasă. „Nu pot să cred că fetița mea e deja mare și se mărită.”

Am îmbrățișat-o strâns. „Voi fi mereu fetița ta, mamă.”

În ziua cea mare, totul părea perfect. Stăteam în spatele bisericii, cu inima bătând nebunește, în timp ce tata mă lua de braț.

„Ești pregătită, draga mea?” mă întrebă el, cu vocea înecată de emoție.

Am dat din cap, prea emoționată ca să vorbesc. Ușile s-au deschis, și am început să pășim pe culoar. L-am privit pe Fabian, zâmbetul său fiind mai strălucitor decât soarele. Dar pe măsură ce ne apropiam de altar, am simțit că ceva era teribil de greșit.

Am căutat printre fețele invitaților, panică ridicându-se în pieptul meu. MAMA NU ERA ACOLO.

„Tată,” am șoptit urgent, „unde e mama?”

Fruntea lui s-a încrețit în timp ce privea în jur. „Nu… Nu știu. Credeam că e aici.”

M-am oprit brusc, muzica oprindu-se odată cu mine. Toate privirile s-au întors spre mine.

„Nu putem începe,” am spus, cu vocea tremurândă. „Mama lipsește.”

Fabian a alergat imediat la mine, cu îngrijorarea imprimată pe fața lui. „Bella, ce s-a întâmplat?”

„Mama mea,” am răspuns cu greu. „Nu e aici. Trebuie să o găsim.”

M-am întors către frații mei, care stăteau în primul rând. „Puteți să o căutați? Vă rog?” Ei au dat din cap și au ieșit în grabă din biserică. Fabian mi-a strâns mâna. „Sunt sigur că e bine. Probabil doar s-a întârziat pe undeva.”

Dar pe măsură ce minutele treceau, neliniștea s-a instalat în stomacul meu. Asta nu era deloc în stilul mamei. N-ar fi lipsit de la nunta mea pentru nimic în lume.

Invitații au început să se foiască incomod, șoptind între ei. Am început să mă plimb nervoasă, rochia de mireasă foșnind la fiecare pas.

„Poate ar trebui să chemăm poliția,” am spus, frământându-mi mâinile.

Fabian m-a luat în brațe. „Să le dăm tatălui tău și fraților tăi puțin timp. Sunt sigur că o vor găsi.”

Dar după ce a trecut aproape o oră, nu mai eram deloc sigură. Biserica era plină de șoapte și priviri îngrijorate.

„Nu-mi vine să cred că se întâmplă asta,” am murmurat lui Fabian. „Dacă i s-a întâmplat ceva groaznic?”

M-a tras mai aproape. „Încearcă să nu gândești așa. O vom găsi, îți promit.”

Tocmai când eram pe punctul de a insista să chemăm autoritățile, ușile bisericii s-au deschis brusc. Mama a intrat clătinându-se, urmată de tata și frații mei. Părul ei, aranjat perfect, era acum un dezastru, machiajul era întins, iar rochia aurie șifonată.

„Mamă!” am strigat, alergând spre ea. „Ce s-a întâmplat? Unde ai fost?”

Dar înainte ca ea să poată răspunde, și-a fixat privirea pe cineva din primul rând. Fața i s-a schimonosit de furie.

„TU!” a țipat, arătând cu degetul tremurând.

Mi-am întors privirea, șocată să o văd pe viitoarea mea soacră, Grace, micșorându-se pe scaunul ei.

„Mamă, ce se întâmplă?” am întrebat, cu inima bătând puternic.

S-a întors spre mine, cu ochii în flăcări. „Soacra ta M-A ÎNCUIAT în dulap! Îți vine să crezi? Doar pentru că am purtat o rochie aurie scumpă.”

Biserica a izbucnit în șoapte de uimire și furie. Mă simțeam ca într-un vis ciudat. „Ce? Asta e absurd,” am bâiguit, privindu-le pe rând pe mama și pe Grace.

Grace s-a ridicat brusc, fața ei fiind palidă. „Asta e ridicol! Nu aș face așa ceva niciodată!”

„Oh, scutește-mă!” a replicat mama, dând ochii peste cap. „Te-am auzit spunându-i surorii tale că trebuia să fii singura care poartă aur! Nu e prima dată când ești geloasă, dar e prima dată când faci ceva atât de oribil din cauza asta.”

Fabian a făcut un pas înainte, cu maxilarul încleștat. „Mamă, e adevărat? Ai închis-o pe doamna Jacobs în dulap?”

Comportamentul calm al lui Grace s-a destrămat. A început să-și frământe mâinile, vocea ei tremurând. „Eu doar… am crezut… că încerca să mă eclipseze!”

Fața lui Fabian s-a întunecat de furie. „Mamă, asta e ziua nunții Bellei, nu a ta! Cum ai putut să faci ceva atât de meschin și crud? Trebuie să pleci. Acum.”

„Dar…” a bâiguit Grace, „am făcut doar o greșeală mică! Nu suportam să o văd primind toată atenția în acea rochie.”

„Nu există scuze,” a mârâit Fabian. „Ai stricat destul din această zi. Pleacă.”

Fața lui Grace s-a schimonosit într-o grimasă. „Bine! O să regreți asta!” Și-a luat geanta și a ieșit în grabă, lăsând în urmă o liniște stânjenitoare.

Pentru o clipă, nimeni nu s-a mișcat. Apoi, tata și-a dres glasul. „Bine, oameni buni. Să ne întoarcem la sărbătorirea acestui cuplu minunat!”

Încet, tensiunea s-a calmat. Fabian s-a întors spre mine, cu ochii plini de regrete. „Bella, îmi pare atât de rău. Nu aveam idee că mama mea ar face așa ceva.”

I-am strâns mâna. „Nu e vina ta. Să ne concentrăm doar pe noi acum, bine?”

A dat din cap, un mic zâmbet revenind pe fața lui. „Te iubesc.”

„Și eu te iubesc,” i-am șoptit.

În timp ce ne-am reluat locurile la altar, i-am prins privirea mamei. Mi-a făcut un semn aprobator și am simțit o ușurare profundă. Vom trece peste asta. Ceremonia a continuat, iar în ciuda dramei de mai devreme, am simțit o bucurie imensă în timp ce Fabian și cu mine ne-am schimbat jurămintele. Când preotul ne-a declarat soț și soție, biserica a izbucnit în aplauze.

În timp ce mergeam pe culoar, acum ca soț și soție, m-am aplecat spre Fabian. „Ei bine, nu a fost chiar cum mi-am imaginat nunta noastră.”

El a râs încet. „Nici eu. Dar hei, cel puțin va fi o nuntă pe care nimeni nu o va uita, nu?”

Am râs și eu. „Asta e o modalitate de a privi lucrurile.”

Recepția era în plină desfășurare, haosul de mai devreme fiind aproape uitat, în timp ce invitații dansau și râdeau. M-am trezit lângă bolul cu punch, în sfârșit în stare să respir.

„Ce nuntă, nu-i așa?” spuse o voce lângă mine. M-am întors să o văd pe mătușa Wilma, dând din cap. „Nu-mi vine să cred că Grace a făcut așa ceva. Ce soacră coșmar.”

„Știu,” am oftat. „Încă mi-e greu să procesez.”

Un alt invitat s-a băgat în discuție. „Mă bucur că Fabian i-a ținut piept. Asta arată ce fel de bărbat este.”

Am zâmbit, zărindu-l pe Fabian în cealaltă parte a camerei. Mi-a prins privirea și mi-a făcut cu ochiul, făcându-mi inima să tresară.

„Apropo de coșmaruri,” continuă mătușa Wilma, „unde e mama ta? Săraca femeie trebuie să fie traumatizată.”

Am cercetat camera, realizând că nu o mai văzusem de ceva timp. „Ar trebui să merg să o caut.”

Am găsit-o pe mama stând singură pe o bancă în grădină, privind stelele. S-a uitat în sus când m-am apropiat, cu un zâmbet trist pe față.

„Hei, draga mea,” a spus blând.

M-am așezat lângă ea, luându-i mâna. „Îmi pare atât de rău că ai trecut prin asta, mamă.”

Mi-a strâns degetele. „E în regulă, scumpo. Important este că ești fericită și că ești căsătorită cu un bărbat minunat.”

Simțeam cum lacrimile îmi înțepau ochii. „Dar nu e în regulă. Asta trebuia să fie perfect, și în schimb…”

„Hei,” spuse mama, întorcându-se spre mine. „Viața nu e perfectă, Bella. Dar felul în care ne descurcăm cu imperfecțiunile contează. Și tu? Te-ai descurcat minunat astăzi.”

Mi-am sprijinit capul pe umărul ei, simțindu-mă din nou ca o fetiță. „Te iubesc, mamă.”

„Și eu te iubesc, scumpo,” șopti ea, sărutându-mă pe creștet. Am stat în liniște câteva momente înainte ca ea să vorbească din nou. „Acum, gata cu plânsul. E ziua nunții tale! Hai să mergem să dansăm.”

Înăuntru, petrecerea era în toi. Fabian m-a tras pe ringul de dans, apropiindu-mă de el.

„Totul e bine?” mă întrebă, îngrijorarea reflectându-se în ochii lui.

Am dat din cap, zâmbindu-i. „Mai mult decât bine. Mă gândeam doar cât de norocoasă sunt.”

Fruntea i s-a încrețit. „Norocoasă? După tot ce s-a întâmplat azi?”

„Absolut,” am spus ferm. „Pentru că la sfârșitul zilei, sunt căsătorită cu tine. Și asta e tot ce contează.”

Fața lui Fabian s-a înmuiat, ochii lui strălucind de iubire. „Îți promit, Bella, că te voi proteja mereu și voi fi alături de tine. Indiferent ce va urma.”

I-am atins obrazul. „Știu. Și de aceea te iubesc.”

În timp ce ne legănam pe muzică, i-am văzut pe mama și tata dansând în apropiere. Mama mi-a făcut cu ochiul, iar eu am simțit un val de recunoștință. În ciuda tuturor întâmplărilor, eram cu toții aici, împreună.

Seara s-a încheiat cu râsete, dans și un sentiment de ușurare că tot ce a fost mai rău trecuse.

Când Fabian și cu mine ne-am luat rămas bun, pregătindu-ne să începem noua noastră viață împreună, un fior mi-a trecut prin corp. Oricare ar fi provocările care ne așteptau, le vom înfrunta împreună, înconjurați de dragostea familiei și prietenilor noștri.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: