Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Mama mea vitregă mi-a spus să spăl vasele după petrecerea ei de ziua de naștere pentru că nu i-am cumpărat o mașină de spălat vase – karma i-a dat o lecție pentru obrăznicia ei

Mama mea vitregă mi-a spus să spăl vasele după petrecerea ei de ziua de naștere pentru că nu i-am cumpărat o mașină de spălat vase – karma i-a dat o lecție pentru obrăznicia ei

Când Trudy, mama vitregă a Miei, a plănuit o petrecere extravagantă pentru a sărbători împlinirea a 45 de ani, Mia nu a avut de ales și a trebuit să facă tot ce i s-a cerut, inclusiv să fie ajutorul ascuns pe parcursul festivităților. Însă, din fericire pentru Mia, karma părea să fie de partea ei, pregătită să-i ofere lui Trudy o lecție bine meritată. Așadar, pregătiți-vă pentru o poveste în care universul intervine și oferă o corecție cosmică chiar când te aștepți mai puțin.

Permiteți-mi să vă prezint personajele principale: eu sunt Mia, am șaisprezece ani și locuiesc într-o suburbie alături de tatăl meu și mama mea vitregă, Trudy. Trudy este în viața noastră de aproximativ doi ani și, oh, credeți-mă, întruchipează perfect rolul de „mama vitregă rea”.

Dacă ar fi să căutați cuvântul „răsfățată” în dicționar, sunt sigură că poza ei ar apărea acolo.

Viața alături de ea a fost ca un reality show prost, dar fără camere de filmat și fără să fiu plătită pentru efortul depus. Tata încearcă să se țină deoparte cât de mult poate. E genul „soție fericită, viață fericită”, cu excepția faptului că Trudy nu e niciodată cu adevărat fericită. Este genul de persoană care se așteaptă ca lumea să i se așeze la picioare și să-i îndeplinească toate dorințele.

Acum, să vorbim despre ziua de sâmbătă trecută, ziua petrecerii de ziua ei. A fost atât de extravagantă încât, sincer, ar fi putut să fie o recepție de nuntă.

Era ziua ei de 45 de ani, iar Trudy încerca să se agațe de tinerețe cum putea. În săptămâna dinaintea petrecerii, se plimba prin casă ca o regină. „Ar fi bine să-mi iei ceva special anul acesta, Mia”, mi-a spus în timp ce intrase în bucătărie, în timp ce eu îmi pregăteam un smoothie. „O mașină de spălat vase ar fi perfectă. La urma urmei, am făcut multe pentru tine.”

Da, bineînțeles. Draga de Trudy. A făcut multe pentru mine… dacă prin asta înțelegi să mă pună să fac treabă ca o Cenușăreasă. „Trudy, economisesc pentru rochia de la balul de absolvire”, i-am spus în timp ce adăugam iaurt în blender.

Știam deja unde ducea această discuție.

Fața ei s-a schimonosit într-un mod ciudat, ca și cum nu-i venea să creadă că am spus asta. „Rochia de bal?” a răspuns ea ironic. „Mia, e ridicol! Poți să-ți iei ceva ieftin de la un magazin de haine. O mașină de spălat vase e mult mai practică. Nu vreau să mai aud scuze.” Scuze? Eram șocată. Femeia asta chiar se aștepta să-mi cheltuiesc toți banii economisiți pe un aparat electrocasnic doar pentru că ea „merita”. Unde e zâna mea cea bună când am nevoie de ea?

Și oricum, Trudy fusese cea care l-a convins pe tata că sunt prea tânără pentru a avea un job după școală sau în weekend.

„Mia poate doar să facă babysitting pentru copiii de pe strada noastră”, i-a spus Trudy tatălui meu într-o seară la cină. „Va fi în siguranță și la doar câteva case distanță de acasă. Și oricum, nu are nevoie de prea mulți bani.” Așadar, toți banii economisiți pentru rochia de bal proveneau din joburile de babysitting pe care le-am avut pe parcursul ultimului an.

Nu mi-ar fi ajuns nici pentru o mașină de spălat vase mică, darămite pentru rochia pe care o doream. Dar eram hotărâtă să găsesc ceva care să-mi placă.

Ajungem la ziua în care Trudy împlinea 45 de ani. Casa era plină de forfotă, cu bucătari, un organizator de evenimente care se plimba cu un clipboard și suficiente aranjamente florale pentru a rivaliza cu o seră. Între timp, eu eram în fundal, ștergând oglinzi, aranjând stațiile de băuturi și încercând să evit orice contact vizual.

„Oare vine Familia Regală?” am spus în sinea mea.

Am aranjat colțul pentru gin și am încercat să mă strecor în camera mea, sperând să mă fac prezentabilă înainte să sosească grupul de prieteni ai lui Trudy. De îndată ce oaspeții au ajuns, Trudy s-a transformat într-un fel de vedetă. Se plimba printre invitați, afișând zâmbete false și primind complimente ca și cum ar fi fost la Oscaruri.

„Mia! Poți să reumpli băuturile? Oaspeții mei sunt însetați!” a strigat ea din cortul amplasat afară. Evident, nu puteam să o refuz. Nu cu atâția oameni în jur. Trudy ar fi explodat probabil. Am făcut ce mi s-a cerut, plimbându-mă ca o Cenușăreasă invizibilă. Număram minutele până când urma să aprindem lumânările pe tortul elaborat, și întreaga zi s-ar fi încheiat în sfârșit.

Am găsit un colțișor unde să mă ascund pentru câteva clipe și să mănânc ceva. Măcar Trudy era pretențioasă cu mâncarea, iar bucătarii fuseseră instruiți să pregătească feluri sofisticate.

„Te-ai ascuns aici, draga mea?” a râs tata când m-a prins mâncând o porție de macaroane cu brânză și homar. „Mor de foame, tată,” i-am spus, luând încă o îmbucătură. „Și oricum, toată lumea mănâncă.”

„Ia-ți o pauză, Mimi,” a spus el. „Mănâncă. Îți aduc un milkshake din cele de la stația de milkshake.”

Curând după aceea, a venit momentul tortului. Tata a aprins lumânările, în timp ce Trudy strălucea ca o pisică de Cheshire și făcea un mic dans. Toată lumea a cântat pentru ea cu entuziasm, iar Trudy a suflat în lumânări. Pe măsură ce petrecerea se apropia de sfârșit, ea a ciocănit cu furculița în pahar și m-a privit cu acea privire așteptătoare îngrozitoare.

„Mia, având în vedere că nici măcar nu te-ai obosit să-mi cumperi o mașină de spălat vase de ziua mea, cel puțin poți să speli toate aceste vase. E doar corect.” Am rămas uimită pentru o clipă. Toată lumea a tăcut. Douăzeci de perechi de ochi mă priveau de parcă eu eram personajul negativ.

Chiar a spus asta. Cu voce tare. În fața tuturor prietenilor ei. „Nu i-ai făcut cadou mamei tale vitregi?” a spus una dintre prietenele lui Trudy, Alexis. „E pur și simplu… nepoliticos. Și trist.”

Gâtul mi s-a strâns, dar am reușit să-mi păstrez vocea calmă.

„Trudy, ți-am spus, nu aveam banii necesari. Mai ales pentru o mașină de spălat vase. Am economisit pentru bal.”

Ea a dat din mână de parcă spuneam prostii. „Doar spală vasele, Mia,” a spus ea. „Fă ceva util pentru o dată.”

Aș fi putut să țip. Dar în loc de asta, mi-am înghițit mândria și am dat din cap.

„Bine. Mă schimb și mă apuc de treabă,” am spus.

Am petrecut următoarea oră cu mâinile în apă cu săpun, frecând până când degetele mi-au amorțit. Voiam să plâng, dar în schimb, am frecat și mai tare, imaginându-mi ziua în care voi scăpa în sfârșit din acest haos. Când am terminat, petrecerea se încheiase, iar prietenii lui Trudy plecaseră de mult. M-am târât spre pat, epuizată emoțional.

Dimineața următoare, m-am trezit la sunetul unui țipăt venit din bucătărie. Am crezut că poate unul dintre noile ei gadgeturi scumpe s-a stricat. Tocmai își cumpărase o mașină de făcut cafea de lux, care părea că ar fi aparținut unei cafenele. Dar când am intrat în bucătărie, am găsit-o pe Trudy stând în mijlocul unui dezastru.

Bucătăria era distrusă.

Mirosul de plastic ars umplea aerul, iar podeaua era inundată.

„Mia!” a țipat ea când m-a văzut. „Uită-te ce s-a întâmplat!” Am clipit, încă pe jumătate adormită.

„Ce… ce se întâmplă?”

„Țevile!” a țipat ea, agitându-și brațele. „Oh, bucătăria mea e ruinată! O să coste o avere să o repar!”

„Dar totul era în regulă aseară când m-am culcat. Ce s-a întâmplat aici?”

Tata și-a băgat capul în bucătărie. „Trudy, chiar ai aruncat toate grăsimile de la carne în chiuvetă aseară?” a întrebat tata.

„Da!” a spus ea. „Nu știam unde altundeva să le arunc. Iar bucătarii au plecat fără să le ia. Dar am aruncat și puțin lichid pentru desfundat în scurgere.”

„Oh, Trudy! Nu trebuia să faci asta! Acum uite ce ai făcut! Ți-am spus să torni doar un ceainic de apă clocotită.” Primul meu instinct a fost să râd. Știu că n-ar fi trebuit, dar haideți. După toate cele întâmplate? Nu părea oare că și karma a jucat un rol aici?

În timp ce Trudy își pierdea cumpătul, nu am putut să nu simt un mic zâmbet strecurându-se pe buze. Nu am spus nimic. Pentru săptămâna următoare, bucătăria a fost complet inutilizabilă. Tata, dragul de el, a încercat să o calmeze, dar pagubele erau deja făcute. Costul reparațiilor a fost atât de mare încât tata a anunțat că va trebui să reducă cheltuielile. „Cu excepția Miei,” a spus el. „Am 500 de dolari pentru rochia ei de bal.”

„Nu poți fi serios, David!” a sâsâit Trudy. „Vrei să plătesc eu pentru noile plăci de bucătărie, dar tu o răsfeți pe Mia?”

„Te-ai răsfățat pe tine pentru petrecere. Pot să-mi răsfăț copilul pentru bal.” Și așa a învățat Trudy să nu se pună cu tata. Dar s-a mai schimbat puțin. Mi-a permis să-mi iau un job part-time și chiar a încercat să repare relația cu mine.

„Voi veni cu tine când mergi să cauți rochia de bal, Mia,” a spus ea.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: