Redactia.ro
Home » Știri » ,,Mama” Polidin se va vaccina anti-COVID: „Sunt sigură că e bine făcut”

,,Mama” Polidin se va vaccina anti-COVID: „Sunt sigură că e bine făcut”

GALERIE FOTO (2)

Sylvia Hoișie, numită și „mama Polidinului”, în vârstă de 93 de ani, a vorbit despre importanța imunizării împotriva virusului SARS-COV-2. Doctorul care a  făcut parte din echipa care a inventat Polidinul în anii ‘60 a declarat, în urmă cu două luni, la Digi24, că se va vaccina împotriva noului coronavirus, pentru că este convinsă că serurile făcute sunt sigure. 

 

,,Mama” Polidin se va vaccina anti-COVID

Doctorul Sylvia Hoișie a declarat că se va vaccina anti-COVID. Mai mult, „mama Polidinului” a amintit despre toate pandemiile care au dispărut datorită vaccinurilor, dar și despre bolile copilăriei sau cele care au fost considerate incurabile, eradicate cu ajutorul științei. Deși tot mai multe persoane s-au declarat împotriva imunizării, medicul Sylvia Hoișie a povestit pentru Adevărul despre importanța vaccinului.

,,Orice vaccin trebuie să treacă testul încrederii publice, dar să nu uităm că ne luptăm cu boala cauzată de COVID de nici un an, în vreme ce alte vaccinuri au avut nevoie de ani de zile ca să devină componente acceptate ale prevenţiei bolilor. Cercetarea medicală a aflat despre existenţa virusului abia din ianuarie 2020, deci de mai puţin de unsprezece luni. Responsabilitatea autorităţilor e uriaşă, deoarece este vorba de o chestiune de sănătate publică, de siguranţa a milioane de oameni. ”,  a spus doctorul Sylvia Hoișie.

,,Mama Polidinului” a declarat că își va face vaccinul anti-COVID.

Dacă îl voi obține, sigur că îl voi face. Nu numai eu, ci toată familia mea. Eu am încredere în vaccin”, a mai spus Sylvia Hoișie, la Digi24.

Medicul a mai precizat că vaccinul, deși a fost dezvoltat foarte repede, în numai câteva luni, este unul sigur.

Suntem în secolul XXI. Cu aparatura de acum, sunt sigură că vaccinul e bine făcut. Nu e perioada anilor 50-60, este 2020. Sunt sigură că e bun. Companiile care au făcut vaccinurile sunt bine controlate, nu numai în America, ci și în Uniunea Europeană”, a explicat aceasta.

Întrebată despre vaccinul rusesc, renumitul medic a răspuns că informațiile sunt mai discrete în această privință.

,,Mama Polidinului”  a mai amintit că omenirea a scăpat de-a lungul timpului, de diverse boli, doar cu ajutorul vaccinurilor.

Aşa a scăpat omenirea de foarte multe boli socotite cândva incurabile: variola şi poliomielita. Vaccinurile antirabic sau antitetanic, împotriva unor boli care nu se manifestă prin epidemii, sau cele împotriva unor boli ale copilăriei, vaccinul antidifteric sau antirujeolic, au avut aceleaşi efecte”, a mai spus medicul.

,,Mama Polidinului” a precizat că pot exista și reacții adverse în cadrul unei imunizări.

,,Sigur că după o vaccinare pot apărea reacţii adverse. Ele sunt însă, de obicei, minore în raport cu efectul de bază al vaccinului respectiv şi depind de organismul fiecărui individ vaccinat. De pildă, la vaccinul antigripal pot interveni stare de moleşeală sau roşeaţă în zona administrării vaccinului. La vaccinurile propuse anti-COVID încă nu ştim mare lucru despre reacţii, deşi suntem asiguraţi de producători că ele se menţin în limite absolut acceptabile. Reacţii adverse nu sunt excluse nici după un an, doi, cinci şi chiar mai mult de la administrare. Depinde de constituţia fiecăruia”, a mai spus celebrul doctor.

 

,,Mama Polidinului”

Sylvia Hoișie, supranumită și ,,mama Polidinului”  a fost o adevărată luptătoare. Medicul a trăit dramele Holocaustului, stigmatul de a fi „jidancă“, foametea şi mizeria din Transnistria. Însă, medicul a trecut peste toate acestea și a reușit să își lege definitiv numele de una dintre descoperirirle de excepție ale Institutului Cantacuzino din București, și anume Polidinul, injecția prin care oamenii au fost protejați zeci de ani de infecții.

Medicul Sylvia Hoișie, de origine evreică, a vorbit pentru Adevărul despre modul în care a fost obținut Polidinul și cât a durat întregul proces.

,,După şase ani de muncă s-a reuşit obţinerea preparatului pe care l-am numit Polidin. Ideea ne-a venit după ce am văzut că în străinătate se foloseau preparate imunostimulatoare pentru creşterea imunităţii, pentru ca organismul să poată lupta împotriva infecţiilor bacteriene. Am obţinut preparatul prin 1962 – 1963, la Institutul “Cantacuzino” din Iaşi, şi am început munca de cercetare pe animale de laborator, apoi l-am testat pe noi. Ne-am injectat şase zile la rând câte 2 mililitri de Polidin şi toate reacţiile au fost bune. Am primit dreptul de a-l produce în 1966”, a explicat aceasta.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: