Redactia.ro
Home » Știri » Mâna dreaptă a lui Ramzan Kadîrv, liderul cecenilor, ar fi fost eliminat de forțele speciale ucrainene

Mâna dreaptă a lui Ramzan Kadîrv, liderul cecenilor, ar fi fost eliminat de forțele speciale ucrainene

Mâna dreaptă a lui Ramzan Kadîrv, liderul cecenilor, ar fi fost eliminat de forțele speciale ucrainene

Mâna dreaptă a lui Ramzan Kadîrv, liderul cecenilor, ar fi fost eliminat de forțele speciale ucrainene. Un comandant de top al trupelor cecene și mâna dreaptă a liderului cecen Ramzan Kadîrov a fost ucis de forțele speciale ucrainene SpetzNaz „Alfa”, în zona aeroportului Gostomel din apropierea Kievului. Generalul Magomed Tushaev ar fi fost ucis împreună cu întreaga sa echipă.

Mâna dreaptă a lui Ramzan Kadîrv, liderul cecenilor, ar fi fost eliminat de forțele speciale ucrainene

Potrivit mai multor surse, mâna dreaptă a liderului cecen Ramzan Kadîrov, a fost ucis de forțele speciale ucrainene, în zona aeroportului Gostomel din apropierea Kievului. Generalul Magomed Tushaev ar fi fost ucis împreună cu întregul său regiment. „Acum câteva ore, trupele ucrainene de elită SpetzNaz „Alfa” l-au eliminat pe comandantul de top al forțelor cecene, generalul Magomed Tushaev, și întregul său regiment de „kadyrovtsi”, care au aterizat în zona Gostomel lângă Kiev. Confirmat. Mai multe detalii în curând”, a scris pe Twitter Victor Kovalenko, jurnalist specializat în Ucraina.

Ulterior, cecenii au negat informați, declarând că vor veni cu dovezi în acest caz. Liderul cecen Kadîrov a anunțat că s-a deplasat împreună cu luptătorii săi în Ucraina, pentru a se alătura trupelor rusești. Liderul republicii din sudul Rusiei este un aliat important al lui Vladimir Putin.

Cine este Ramzan Kadîrov

Ramzan Kadîrov, este liderul cecenilor, fiind o persoană importantă din anturajul lui Vladimir Putin. Acesta a postat duminică un videoclip în mediul online, declarând că unitățile sale care nu au suferit pierderi se află în Ucraina și luptă alături de Rusia. Aducerea trupelor lui Kadîrov în Ucraina este o mișcare care poate avea multe semnificații pentru președintele Rusiei. Prima ar fi aceea că luptătorii ceceni sunt asociați cu torturi și cruzimi, deși prezența lor în Ucraina ar putea fi un semnal de alarmă pentru ceea ce s-ar putea întâmpla de acum încolo în acest război. Organizațiile internaționale au acuzat în numeroase rânduri faptul că Cecenia este condusă de Kadîrov ca pe propria moșie și că în această republică din Federația Rusă opozanții dispar pur și simplu sau sunt torturați.

Kadîrov este fiul fostului lider al cecenilor Akhmad, care a luptat împotriva Rusiei în primul război cecen. În 1999, în timpul celui De-al doilea război cecen, au schimbat tabăra. Akhmad a fost ucis în 2003 după ce a câștigat alegerile din Cecenia în urma unui scrutin contestat. În 2007, Putin a decis să nu mai aibă loc alegeri și l-a numit pe fiul acestuia direct lider al Ceceniei, acordându-i și susținere și finanțare necesară pentru a-și construi țara. Ramzan Kadîrov pozează deseori într-un bărbat dur, în timp ce face exerciții de arte martiale sau cu arma în mână. Un analist cecen, spune că Kadîrov mai este apreciat la Kremlin și pentru că a dus o luptă dură cu islamiștii din Caucazul de Nord și că a încercat să pacifice întreaga regiune prin forța armelor. Kadîrov s-a remarcat și prin faptul că a mediat o alianță între frația musulmană sufită a Ceceniei, Qadiriya și Rusia. Putin l-a răsplătit pentru fidelitate și a finanțat reconstrucția infrastructurii din Cecenia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: