Redactia.ro
Home » Știri » Mâna dreaptă a președintelui interimar al PNL, urmărit penal de DNA. A fost prins când lua mită de 40.000 euro

Mâna dreaptă a președintelui interimar al PNL, urmărit penal de DNA. A fost prins când lua mită de 40.000 euro

Mâna dreaptă a președintelui interimar al PNL, care este în același timp și vicepreședinte al CJ Suceava, e urmărit penal de DNA. Procurorii insituţiei au început urmărirea penală pentru luare de mită şi trafic de influenţă pe numele lui Silviu Creţu, vicepreşedintele CJ Suceava. Instituţia e în prezent condusă de Gheorghe Flutur, actualul lider interimar al PNL.

Mâna dreaptă a președintelui interimar al PNL e urmărit penal de DNA pentru luare de mită și trafic de influență

Silviu Creţu e președintele Consiliului Județean Suceava, insituție care e condusă în prezent de Gheorghe Flutur, actualul președinte interimar al PNL. Mâna dreapta a lui Flutur a fost prins când lua, la locul de muncă, o mită de 40.000 de euro.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul CREŢU SILVIU-CRISTINEL, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă”, a transmis DNA, într-un comunicat de presă.

Silviu Crețu a luat mită 40.000 de euro

„În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: La începutul lunii decembrie 2020, suspectul Creţu Silviu-Cristinel, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, ar fi acceptat şi primit, de la administratorul unei societăţi comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Judeţean Suceava cu atribuţii de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituţie cu firma administratorului să decurgă în bune condiţii, iar plăţile să fie făcute la timp”, mai precizează sursa citată.

Potrivit presei locale, omul politic a pretins mită de la omul de afaceri Vasile Rîpan, unu din persoanele cunoscute pentru business-urile din zona infrastructurii rutiere. În urmă cu o lună, Autotehnorom, firma omului de afaceri, a decis să renunţe la un mare contract de reabilitare a drumului Suceava – Dolhasca. Presa locală a mai scris că este vorba despre cel mai important contract de reabilitare a infrastructurii rutiere pe care îl are Suceava.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: