Redactia.ro
Home » Știri » Managerul Spitalului de Psihiatrie din Murgeni a demisionat! Decizia a fost luată la o săptămână de la tragedia în urma căreia și-au pierdut viața 3 persoane

Managerul Spitalului de Psihiatrie din Murgeni a demisionat! Decizia a fost luată la o săptămână de la tragedia în urma căreia și-au pierdut viața 3 persoane

Rezultatele analizelor efectuate nu au evidențiat nicio culpă a conducerii Spitalului de Psihiatrie din Murgeni în privința deceselor survenite pe 22 noiembrie. Cu toate acestea, într-un gest surprinzător, managerul Ionel Carp și-a prezentat demisia, a anunțat primarul din Murgeni, Eduard Cazacu. Demisia a fost solicitată anterior de către ministrul sănătății, Alexandru Rafila, chiar dacă Spitalul de Psihiatrie se află sub autoritatea autorităților locale, nu a Ministerului Sănătății.

Vă reamintim că în tragica zi de 22 noiembrie, trei pacienți au pierit la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, iar alți 29 au fost transferați la diverse spitale din județele Vaslui și Iași cu suspiciune de toxiinfecție alimentară, presupunându-se că ar fi consumat pește pangasius provenit de la o mănăstire și o conservă de pește de la spital. Momentan, încă se fac verificări ample pentru a se stabili ce s-a întâmplat, de fapt.

Managerul Spitalului de Psihiatrie din Murgeni a demisionat

Primarul din Murgeni a specificat că directorul economic va prelua interimar conducerea Spitalului de Psihiatrie din Murgeni până la organizarea numirii unui nou manager. Totuși, datele preliminare din anchetă resping ipoteza unei toxiinfecții alimentare.

În ciuda faptului că investigația nu a fost încă finalizată și că nu există rezultate oficiale privind cauzele deceselor celor trei persoane, ministrul Rafila a solicitat demisia managerului din Murgeni, argumentând că acesta a acceptat furnizarea de alimente din afara spitalului.

„Ministrul Rafila a declarat că rezultatul analizelor nu duc spre o culpă a spitalului, deocamdată. Despre alimentele folosite în acele zile nu putem spune că au provocat acele toxiinfecții. Cu toate astea, azi am primit demisia domnul Carp, managerul spitalului Murgeni, pe care, cu strângere de inimă, am acceptat-o pentru că nu știu câtă vină are acest om în toată povestea asta”, a declarat primarul din Murgeni.

Oamenii legii au aplicat deja primele amenzi

În urma creșterii cazurilor de îmbolnăviri, autoritățile sanitare și forțele de poliție au inițiat anchete în legătură cu incidentul de la Murgeni. Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a impus sancțiuni sub formă de amenzi, în valoare de 40.000 de lei pentru Mănăstirea Florești, deoarece a furnizat alimente pacienților din spital fără a deține autorizația necesară.

De asemenea, spitalul a primit o amendă în valoare de 12.000 de lei pentru acceptarea hranei respective. Paralel, forțele de poliție au demarat o anchetă penală pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: