Redactia.ro
Home » Știri » Marcel Boloș dezvăluie măsura ce va crește veniturile din taxe și va intensifica lupta antifraudă

Marcel Boloș dezvăluie măsura ce va crește veniturile din taxe și va intensifica lupta antifraudă

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a anunțat vineri finalizarea reorganizării Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Potrivit ministrului, această reorganizare va duce lupta împotriva fraudei fiscale la un nivel superior, asigurând o colectare mai eficientă a banilor și îmbunătățind structurile de control ale instituției.

Controale la orice oră, în orice loc

Într-o postare pe Facebook, Marcel Boloș a anunțat înființarea unor noi posturi de inspector antifraudă și operaționalizarea structurilor ANAF din județe. Aceste măsuri au fost concepute pentru a întări capacitatea de control operativ în lupta împotriva evaziunii fiscale.

Am finalizat reorganizarea ANAF, care va duce lupta antifraudă la un alt nivel. Avem acum funcția specifică de inspector antifraudă, care permite îmbunătățirea structurii de control operativ în lupta împotriva evaziunii. În plus, asigurăm operaționalizarea structurilor teritoriale județene care urmăresc combaterea activităților economice ilicite”, a declarat Boloș.

Ministrul a subliniat că structurile ANAF din județe vor putea efectua controale „la orice oră” și „în orice loc”, acoperind toate formele de activități economice. Aceasta înseamnă că toate categoriile de contribuabili, indiferent de forma de organizare, vor putea fi verificate în mod constant, ceea ce va descuraja practicile ilicite.

Astfel, se vor putea desfășura permanent, la orice oră, acțiuni de control la toate categoriile de contribuabili, indiferent de forma de organizare, dar și în orice loc, indiferent de forma sub care se desfășoară activități economice”, a adăugat ministrul.

Reorganizarea marilor contribuabili și executărilor silite

Marcel Boloș a anunțat, de asemenea, reorganizarea Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, menționând că acest pas este necesar pentru a avea un cadru unitar și eficient de colectare a taxelor. „Am reorganizat Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili pentru a avea un cadru unitar al activității de colectare și pentru a avea o organizare mai fluidă”, a explicat Boloș.

Un alt aspect important al reorganizării ANAF este Direcția Generală de Executări Silite. Modificările aduse acestei structuri sunt menite să accelereze procedurile de valorificare a bunurilor confiscate și intrate în proprietatea privată a statului. „Acest amplu proces de reorganizare este un pas crucial pentru a ne asigura că ajungem să colectăm eficient acei bani care trebuie să meargă către investiții, funcționarea instituțiilor medicale, pensii, alocații, nu în economia neagră”, a precizat Boloș.

Un pas important spre digitalizarea vămilor

Pe lângă reorganizarea ANAF, Marcel Boloș a anunțat un „pas important” spre digitalizarea vămii. Autoritatea Vamală Română a operaționalizat un nou sistem complet digital, care va permite o gestionare mai eficientă și mai sigură a tranzitului de mărfuri. „Operatorii nu vor mai umbla cu hârtiile după ei. Acest nou sistem face tranzitul de mărfuri mai eficient și mai sigur, reducând timpii de așteptare la birourile vamale”, a explicat Boloș.

Ministrul Finanțelor a subliniat că România se află pe primul loc între țările Uniunii Europene în privința acestui sistem, având cea mai mică rată de erori din blocul european. „Un aspect pe care nu suntem prea des obișnuiți să îl auzim este că România nu doar că a implementat acest sistem, ci s-a clasat pe primul loc între statele membre UE, având cea mai mică rată de erori din blocul european. Deci, felicitări echipelor de proiect ale AVR și CNIF care s-au ocupat de implementarea sistemului”, a concluzionat Boloș.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: