Redactia.ro
Home » Știri » Marcel Ciolacu, reacție dură în cazul Căminelor Groazei. Premierul solicită demiteri în masă

Marcel Ciolacu, reacție dură în cazul Căminelor Groazei. Premierul solicită demiteri în masă

De ce pleacă de urgență Marcel Ciolacu în Israel? Situația este sensibilă

Premierul Marcel Ciolacu a susținut în cursul zilei de vineri, 7 iulie, o conferință de presă în care a vorbit despre cazul revoltător al căminelor groazei, locuri în care bătrânii bolnavi și neputincioși erau tratați inuman de către angajații plătiți să le asigure o bătrânețe liniștită. Iată ce declarații a făcut Marcel Ciolacu pe marginea acestui subiect delicat.

Marcel Ciolacu a cerut mai multe demisii în cazul Căminelor Groazei

Premierul Marcel Ciolacu a solicitat în cursul zilei de vineri o serie de demiteri la mai multe instituții cu atribuții în cazul revoltător al azilurilor din Ilfov, invocând un grup infracțional organizat. Într-o amplă declarație de presă, liderul social-democrat a subliniat că autoritățile vor trata cu maxim interes și cu prioritate cazul azilurilor groazei și a promis că cei care se fac vinovați vor fi sancționați.

„Am văzut ce s-a întâmplat în acele azile ale groazei așa cum au fost denumite pe bună dreptate de către presă. Oameni în vârstă, bolnavi și vulnerabili, care în loc să fie ajutați au fost torturați. Eu personal vă spun sincer nu am putut parcurge toate stenogramele apărute în presă. Cred că acest grup infracțional organizat, cu complicitatea unor funcționari, trebuie să răspundă cât mai repede”, a declarat Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut Ministrului Muncii, Marius Budăi, să demită conducerea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Ilfov, dar să fie destituită si conducerea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Ilfov. Mai mult decât atât, premierul României dorește ca ministrului Justiției, Alina Gorghiu, „să aibă discuție foarte clară cu conducerea DIICOT ca această anchetă să fie o prioritate”.

„Duminică solicit o întâlnire la Guvernul României cu ministrul de interne, ministrul muncii, ministrul justiției, ministrul sănătății și ministrul dezvoltării și toți președinții de autorități cu atribuții de control. Vreau cât mai urgent să redăm încrederea românilor în instituțiile statului”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

Patronii azilurilor făceau profituri uriașe de pe urma bătrânilor ținuți în condiții mizere

Dezvăluirile unui martor sub acoperire arată că patronii de la azilurile groazei din Ilfov făceau profituri uriașe de pe urma bătrânilor care erau lăsați nemâncați și fără tratamentele corespunzătoare, mulți dintre ei suportând dureri groaznice.

În plus, conform datelor din referatul procurorilor, nici angajații nu erau plătiți sau li se dădeau sume mici pentru munca pe care o prestau, iar patronii erau cei care plecau acasă cu mii de euro, bani reținuți din sumele care ar fi trebuit să fie folosite pentru îngrijirea bătrânilor cazați în respectivele aziluri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: