Redactia.ro
Home » Știri » Marcel Vela despre abuzurile polițiștilor în perioada stării de urgență: „Nu le tolerez”

Marcel Vela despre abuzurile polițiștilor în perioada stării de urgență: „Nu le tolerez”

Abuzurile polițistilor

Ministru Afacerilor Interne recunoaște că oamenii legii au făcut abuzuri mari în perioada stării de urgență, dar susține că aceste lucruri vor fi anchetate de autorități.Conform acestuia, sunt foarte mulți polițiști tineri care au făcut doar șase luni Școala de Poliție și au intrat deja pe teren.

Abuzurile făcut de polițiști, criticate de Marcel Vela

Marcel Vela a vorbit luni despre intervențiile absurde ale polițiștilor pe timpul stării de urgență. Acesta recunoaște că oamenii legii au făcut abuzuri în această perioadă, și este decis să ancheteze aceste acțiuni.

Ministrul de Interne a precizat că acolo unde au existat abuzuri au fost sesizate primăriile de care aparțin polițiile respective. Acesta a subliniat că nu acceptă abuzurile făcute de oamenii legii, explicând că au fost tineri polițiști care au terminat Școala de Poliție în șase luni, iar apoi au intrat deja pe teren.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a ținut să menționează că unii polițiști tineri au intrat pe teren pentru că situația de față avea nevoie de mai multe cadre, pentru a acoperi toate misiunile.

”Nu tolerez abuzurile. Chiar pe videoconferința organizată de către secretarul de stat care se ocupă de ordinea publică, cu toate armele din subordine și toți inspectorii județeni, li s-a atras atenția tuturor ca amenzile să fie într-o formă evaluată direct proporțional cu fapta pe care au înregistrat-o, au constatat-o, să fie folosite ca variante de sancțiune și avertismentele, nu direct amenzile.

Măsurile luate împotriva oamenilor legii

Vela a declarat că s-au luat măsuri pentru a nu se mai face abuzuri din partea polițiștilor. Conform acestuia, tinerii polițiști care au făcut acțiuni abuzive vor fi evaluați profesional și disciplinar.

”Așadar, am luat măsuri ca să nu se facă abuzuri. Că ele se fac este un lucru evident, pentru că sunt foarte mulți oameni, sunt foarte mulți tineri care au făcut doar șase luni Școala de Poliție și acum sunt în operativ în teren, că am avut nevoie de cadre, să acoperim toate misiunile. Este o muncă titanică la nivel național și cei care au făcut abuzuri sau au greșit vor fi evaluați și profesional și disciplinar”.

Mai mult, ministrul le-a recomandat celor care se consideră nedreptățiți să sesizeze ministerul Afacerilor Interne în legătură cu amenda sau să conteste amenda în instanță și un judecător va lua decizia dacă oamenii legii au făcut abuz sau nu.

Reamintim că în Timișoara un fotoreporter a fost amendat de oamenii legii, iar unei femei vânzătoare la un magazin i s-a inputat în procesul verbal că nu avea adeverință de la serviciu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: