Redactia.ro
Home » Stil de viață » Mare atenție! Unele telefoane pot fi adevărate pericole pentru sănătate. Emit cele mai multe radiații

Mare atenție! Unele telefoane pot fi adevărate pericole pentru sănătate. Emit cele mai multe radiații

În ultimii ani, au existat preocupări legate de radiațiile emise de telefoanele mobile și potențialul lor impact asupra sănătății umane. Radiațiile emise de smartphone-uri sunt de tipul radiațiilor electromagnetice neionizante, care sunt diferite de radiațiile ionizante, cum ar fi cele emise de razele X sau radiațiile nucleare. Radiațiile neionizante nu au suficientă energie pentru a cauza daune directe la nivelul ADN-ului sau să provoace cancer în același mod ca radiațiile ionizante. Cu toate acestea, discuțiile despre posibilele efecte negative asupra sănătății continuă.

Telefoanele pot fi adevărate pericole pentru sănătate

Comisia Federală pentru Comunicații din SUA susține că telefoanele mobile deținute nu reprezintă o problemă îngrijorătare pentru sănătatea oamenilor. Un chirurg oncolog contrazice toate aceste lucruri.

Dezbaterea în jurul radiațiilor emise de telefoanele mobile și posibilele efecte asupra sănătății rămâne un subiect de interes pentru experții în sănătate publică, iar preocupările publicului sunt alimentate de incertitudinile științifice.

Conform Daily Mail, unii oameni adoptă o atitudine preventivă sub principiul „mai bine să fim siguri decât să ne pară rău”. Acest principiu reflectă dorința de a reduce riscurile potențiale, chiar dacă dovezile științifice nu sunt încă definitive.

„Oamenii sunt dependenţi de smartphone-urile lor. Acum le folosim pentru orice şi avem nevoie de ele în multe feluri pentru a funcţiona în viaţa noastră de zi cu zi. Cred că ideea că ele ar putea să dăuneze sănătăţii este prea mult pentru unii oameni”, potrivit lui Joel Moskowitz, cercetător la Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii Berkeley din California, potrivit sursei citate anterior.

OMS a subliniat că mai multe studii sunt necesare pentru a înțelege mai bine efectele expunerii la radiațiile de frecvență radio pe termen lung.

În 2011, IARC a clasificat radiațiile RF ca fiind „posibil carcinogene pentru oameni”, ceea ce înseamnă că există o legătură între expunerea la aceste radiații și riscul de cancer, dar nu este clar dovedit.

Pot duce la cancer cerebral?

Cercetările conduse de Joel Moskowitz, director al Centrului pentru Sănătatea Familiei și a Comunității din cadrul Universității din Berkeley, au adus în prim-plan unele dintre cele mai îngrijorătoare concluzii legate de radiațiile emise de telefoanele mobile. Moskowitz și echipa sa de cercetători au descoperit o posibilă legătură între expunerea prelungită la radiațiile de frecvență radio (RF) și un risc crescut de cancer cerebral.

„Principală noastră concluzie este că aproximativ 1.000 de ore de utilizare a telefoanelor celulare de-a lungul vieţii, sau aproximativ 17 minute pe zi pe o perioadă de 10 ani, este asociată cu o creştere semnificativă din punct de vedere statistic de 60 la sută a cancerului cerebral”, susține Moskowitz.

Studiul sugerează că părțile corpului cele mai expuse la aceste radiații, în special capul și gâtul, sunt cele care prezintă un risc mai mare. Acest lucru este alarmant deoarece aceste zone sunt în contact frecvent cu telefonul în timpul convorbirilor.

Copiii și adolescenții, care încep să folosească telefoanele mobile de la o vârstă fragedă, pot fi deosebit de vulnerabili la aceste efecte pe termen lung, având în vedere că sistemul lor nervos este încă în dezvoltare.

Care smartphone-uri emit cele mai puternice radiații

Telefoanele mobile care emit cele mai puternice radiații de pe piață sunt Motorola Edge (1,79 w/kg); OnePlus 6T (1,55 w/kg), Sony Xperia XA2 Plus (1,41 w/kg), Google Pixel 3 XL (1,39 w/kg) şi Google Pixel 4a (1,37 w/kg) la egalitate cu Oppo Reno5 5G (1,37 w/kg), informează sursa. Mai mult, Huawei este pe listă cu 1,27 w/kg.

La polul opus, telefoanele cu cele mai puține radiații sunt Samsung Galaxy Note10 5G (0,19 w/kg), Samsung Galaxy Note10 (0,21 w/kg), Samsung Galaxy A80 (0,22 w/kg), LG G7 ThinQ (0,24 w/kg) şi Motorola Razr 5G (0,27 w/kg).

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: