Redactia.ro
Home » Monden » Marea actriță Tamara Buciuceanu a împlinit 90 de ani. Cum arată acum îndrăgita actriță!

Marea actriță Tamara Buciuceanu a împlinit 90 de ani. Cum arată acum îndrăgita actriță!

GALERIE FOTO (8) Marea actriță Tamara Buciuceanu a împlinit 90 de ani. Cum arată acum îndrăgita actriță!

Marea actriță Tamara Buciuceanu a împlinit 90 de ani. Tamara Buciuneanu a primit o diplomă de excelență chiar de ziua ei.

Marea actriță Tamara Buciuceanu a împlinit 90 de ani

Vineri, 10 august, Tamara Buciuceanu-Botez a împlinit frumoasa vârstă de 90 de ani. Cu ocazilei zilei de naștere, actrița a primit o diplomă de excelență pentru întreaga activitate artistică din partea Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Îndrăgita actriță s-a retras din lumea teatrului și a cinematografiei de câțiva ani. Tamara Buciuceanu s-a născut la Tighina, pe 10 august 1929. Actrița a avut trei frați și o soră, Iulia Buciuceanu, cea care avea să devină una dintre cele mai cunoscute cântărețe de operă din România.

„Tamara Buciuceanu-Botez, supranumită şi ‘Doamna comediei româneşti’ va împlini sâmbătă, 10 August 2019, onorabila vârstă de 90 de ani.

Cu acest prilej, marea actriţă a primit vizita secretarului de stat Alexandru Pugna şi a domnului Ioan Matei, director în cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale. Care i-au înmânat, în numele domnului ministru Valer Daniel Breaz, o diplomă de excelenţă pentru întreaga activitate artistică,se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a MCIN.

Peste 65 de ani de activitate pe scenele de teatru

Tamara Buciuceanu a urmat între 1948-1951, cursurile Institutului de Teatru „Vasile Alecsandri” din Iași. Actrița s-a transferat în ultimul an la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Peste 65 de ani de activitate a jucat pe scenele mai multor teatre din București.

Cunoscuta actriță și-a împrumutat vocea unor personaje faimoase în animații și a jucat în nenumărate spectacole radiofonice. Tamara Buciuceanu-Botez deține peste 20 de premii pentru interpretare, de asemenea Președinția României i-a acordat pe 23 iunie 2014, distincția Ordinul Național, „Steaua României” în grad de Cavaler.

Cum arată Tamara Buciuceanu la cei 90 de ani

Personajul care a făcut istorie în Liceeni și toată lumea și-o amintește drept profesoara „Isoscel”, a împlinit pe 10 august vârsta de 90 de ani. Deși Tamara Buciuceanu a îmbătrânit, a trecut prin momente grele în ultimii trei ani, din cauza unor probleme de sănătate.

Cu toate acestea, actrița are o memorie formidabilă.

Mi-am făcut ucenicia despre ale teatrului la Teatrul Naţional din Iaşi. Am avut şi în Iaşi, şi la Bucureşti profesori extraordinari care m-au iubit şi m-au învăţat lucruri foarte frumoase. Pentru mine, viaţa a fost cultură, cinste şi demnitate”, preciza marea actriţă.

Ștefan Bănică Jr., mesaj pentru profesoara „Isoscel”

Mesaj emoționant i-a transmis Ștefan Bănică Jr. actriței Tamara Buciuceanu, care a împlinit vineri vârsta de 90 de ani. Dacă anul trecut, Ștefan Bănică Jr., Oana Sârbu și Mihai Constantin s-au reunit pentru aniversarea zilei de naștere a actriței, anul acesta cântărețul i-a transmis un mesaj emoționant de la depărtare.

„La mulți ani, tanti Tama! Să fii sănătoasă și să trăiești încă 90 de ani! Îmi pare rău că nu pot fi pe 10 august lângă tine, pentru că am spectacol, culmea, undeva tot pe lângă Turnu Severin, acolo unde am filmat acum 20 de ani”, i-a urat Ștefan Bănică.”

Citește și:La mulți ani, Mirabela Dauer! Cântăreața împlinește astăzi 72 de ani

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: