Redactia.ro
Home » Știri » Locul din România unic pentru proprietățile vindecătoare. Unde e „marea oltenilor” și de ce vor românii să ajungă aici

Locul din România unic pentru proprietățile vindecătoare. Unde e „marea oltenilor” și de ce vor românii să ajungă aici

GALERIE FOTO (3) Ocnele Mari, Valcea

E perioada când toată lumea vrea să plece în vacanță și caută alternative astfel încât să evite aglomerația și prețurile foarte ridicate care se găsesc în multe dintre stațiunile de la Marea Neagră. O opțiune ar fi „Marea oltenilor” de la noi din țară, un ștrand unic în Europa.

Unde se află „Marea oltenilor”, ștrandul unic în Europa

„Marea oltenilor”, ștrand unic în Europa, se află la Ocnele Mari, la câțiva kilometri de Râmnicu Vâlcea. Ştrandul de la Ocnele Mari se mai numeşte şi Ștrandul fără fund, tocmai pentru că e foarte adânc și are o salinitate ridicată, fiind poziționat pe gura unei foste mine de sare al cărei fund se pierde la peste 80 de metri. Odininioară, Ocnele Mari erau printre cele mai vizitate puncte turistice din Vâlcea.

Eugeniu Dincă, administrator ștrand Ocnele Mari, a relatat acum ceva timp pentru Pro TV: „Ștrandul fără fund Ocnele Mari este un ștrand unic în Europa, pentru că salinitatea la ștrandul nostru este de 10 ori salinitatea de la Marea Neagră. Acest ștrand este monument istoric, este creat undeva în jur de 1900, s-a creat din prăbușirea unei vechi gure de mine”.

Un alt român care a mers acolo s-a declarat și el mulțumit de ce a văzut acolo: „Pentru cei care iubesc marea, într-adevăr, nu este o alternativă, dar pentru o relaxare și pentru a petrece câteva zile în niște condiții OK, da, este o alternativă”, conformei sursei menționate mai sus.

Pe pagina de Facebook Ștrandul Fără Fund, Ocnele Mari, turiștii sunt chemați în „locul perfect” pentru o zi de vară. „Într-un baldachin, pe marginea bazinului cu apă sărată, la Ocnele Mari”.

Ștrandul Fără Fund, Ocnele Mari
Sursa foto: Facebook/Ștrandul Fără Fund, Ocnele Mari
Ștrandul Fără Fund, Ocnele Mari
Sursa foto: Facebook/Ștrandul Fără Fund, Ocnele Mari

La doi kilometri depărtare e un alt ștrand cu apă sărată, Ocnița. Atât La Ocnele Mari, cât şi la Ocniţa se tratează reumatismul, afecţiunile ginecologice sau afecţiuni ale sistemului osos.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: