Redactia.ro
Home » Știri » Marinari români, răpiți de pirați în Togo. Cum s-a produs incidentul

Marinari români, răpiți de pirați în Togo. Cum s-a produs incidentul

Marinari români, răpiți de pirați în Togo. Cum s-a produs incidentul

Un tanc petrolier cu un echipaj de 21 de români a fost atacat de pirați în largul Republicii Togo. Marinarii au reușit să respingă atacul, dar se pare că unii dintre ei au fost răpiți.

Din primele informații, se pare că trei români ar fi fost răpiți de pirați. Nu se cunoaște identitatea acestora, la momentul transmiterii acestei știri.

Petrolierul atacat este nava Histria Ivory, înregistrată pe Malta.

MAE precizează că are în agenție „evenimentele legate de incidentul produs în apele teritoriale ale statului Togo”, precum și că „Celula de criză a MAE, prin Ambasada României la Abuja, monitorizează cu prioritate situația și este în contact permanent cu autoritățile locale, cu proprietarul navei, precum și cu autoritățile române cu competențe în domeniu”.

Adrian Mihălcioiu (Sindicatul Liber al Navigatorilor) spune că nava se deplasa de la Lome la Monrovia, în Liberia, cu viteză.

Atacul s-a petrecut pe înserat, acesta fiind modul în care acționează pirații.Incidentul s-a produs în Golful Guineei, o zonă foarte riscantă.

Zona Golfului Guineea a devenit o zonă riscantă pentru navigație și naviagatori, activitătile piraterești au luat-o razna, foarte multe incidente, sunt foarte multe țări în Golful Guineei care încearcă să își impună supremația.

La momentul acesta nu este înțelegere internatională pentru a combate acest risc, ca în Somalia, este dificilă o intervenție în această zonă.

Navigatorii sunt răpiti pentru recompensă. Când se întâmpla acest lucru, un întreg aparat începe să lucreze astfel incat navigatorii să fie in siguranță”, a declarat Mihălciou, la Digi 24.

Acesta a spus că toți românii care au fost răpiți de pirați de-a lungul timpului au fost recuperați teferi.

Citește și: Conflict major între India şi Pakistan! Un nou război în Asia?

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini