Redactia.ro
Home » Monden » Mario Iorgulescu scapă de pedeapsa de 13 ani de închisoare. Judecătorii reîncadrează fapta

Mario Iorgulescu scapă de pedeapsa de 13 ani de închisoare. Judecătorii reîncadrează fapta

Mario Iorgulescu, Mario Iorgulescu condamnat, închisoare cu executare

Mario Iorgulescu, fiul președintelui LPF, a fost inițial condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare pentru accidentul mortal pe care l-a provocat în 2019, conducând sub influența alcoolului și drogurilor. În urma recursului la Înalta Curte de Casație și Justiție, judecătorii au decis reîncadrarea faptei de la omor la ucidere din culpă. Instanța a justificat că, deși Iorgulescu a încălcat grav regulile de circulație, nu a existat intenția clară de a provoca moartea victimei.

Reîncadrarea faptei: De la omor la ucidere din culpă

Accidentul mortal care a avut loc în 2019, pe Șoseaua Chitilei din București, a fost cauzat de Mario Iorgulescu, care conducea un autoturism puternic cu o viteză de 143 km/h în localitate. Sub influența alcoolului și cocainei, acesta a pierdut controlul vehiculului și a intrat în coliziune frontală cu o altă mașină. În urma impactului, Dany Vicol, tânărul de 24 de ani aflat la volanul celuilalt vehicul, și-a pierdut viața. Inițial, fapta a fost încadrată la omor, însă în urma recursului, Înalta Curte de Casație și Justiție a modificat încadrarea la ucidere din culpă.

Potrivit judecătorilor, pentru ca o infracțiune să fie considerată omor, este necesară existența intenției de a provoca moartea unei persoane. În acest caz, instanța a argumentat că Iorgulescu nu a avut intenția de a ucide, ci doar a încălcat grav normele rutiere, ceea ce a dus la un accident fatal. Astfel, fapta sa a fost reîncadrată ca ucidere din culpă, ceea ce implică o pedeapsă mai ușoară, între 2 și 7 ani de închisoare, în locul celor 13 ani impuși inițial.

Controverse și reacții după decizia instanței

Decizia judecătorilor a stârnit controverse în rândul opiniei publice, având în vedere gravitatea faptei și circumstanțele în care a avut loc accidentul. Mulți au considerat că recursul la anulare favorizează o persoană influentă și pune sub semnul întrebării echitatea sistemului de justiție. Familia victimei, Dany Vicol, și-a exprimat dezamăgirea față de hotărârea instanței, subliniind că justiția nu a fost făcută pe deplin în acest caz.

În cadrul procesului, avocatul lui Iorgulescu a susținut că acesta se află într-o stare de sănătate precară, fiind internat într-un spital din Italia pentru tratament psihiatric. De asemenea, s-a menționat că starea lui mentală și fizică ar trebui să fie luate în considerare în evaluarea finală a cazului, ceea ce a contribuit la reîncadrarea faptei.

Implicațiile deciziei și următoarele etape

Dosarul urmează să fie rejudecat la o instanță inferioară, în urma deciziei Înaltei Curți. Dacă Mario Iorgulescu va fi găsit vinovat de ucidere din culpă, acesta ar putea primi o pedeapsă mai redusă. Totuși, rămân multe întrebări legate de impactul deciziei asupra încrederii publicului în sistemul de justiție și de cum vor fi abordate astfel de cazuri în viitor.

Familia Vicol și susținătorii acesteia au subliniat că justiția ar trebui să fie imparțială și că tragedia provocată de un șofer iresponsabil nu ar trebui să fie tratată cu indulgență, indiferent de statutul social al vinovatului.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: