Redactia.ro
Home » Știri » Mărturia cutremurătoare a unei supraviețuitoare din incendiul de la Ferma Dacilor. Prin ce chinuri a trecut: ”Am auzit sirene și bătăi în ușă”

Mărturia cutremurătoare a unei supraviețuitoare din incendiul de la Ferma Dacilor. Prin ce chinuri a trecut: ”Am auzit sirene și bătăi în ușă”

Cazul tragic al incendiului de la Ferma Dacilor din Tohani, județul Prahova, continuă să dezvăluie detalii tulburătoare, iar unul dintre supraviețuitori a avut curajul să împărtășească povestea dramatică a clipe lor de groază petrecute la pensiune. Potrivit informațiilor furnizate de ISU Prahova, șase persoane, printre care și un copil, au pierit în flăcările mistuitoare, majoritatea victimelor având vârste sub 22 de ani.

Evenimentul tragic a avut loc în dimineața zilei de 26 decembrie 2023, în jurul orei 05:45, când un incendiu violent a izbucnit la Ferma Dacilor. Mobilizarea rapidă a peste 80 de pompieri a fost necesară pentru a stinge focul și a salva vieți. Din păcate, în clădirea pensiunii se aflau 22 de persoane, iar bilanțul a fost de 6 victime carbonizate, inclusiv un copil, două persoane cu arsuri grave care au necesitat îngrijiri medicale și alte două persoane decedate extrase din incendiu. Alte 12 persoane au reușit să iasă la timp din incintă.

Mărturia cutremurătoare a unei supraviețuitoare

Informațiile furnizate de ISU Prahova indică faptul că pensiunea, construită din lemn și compusă din 5 camere la parter și 6 la etaj, nu deținea autorizație de securitate la incendiu, ceea ce a contribuit la tragica evoluție a evenimentelor. Mariana Pandele, una dintre supraviețuitoarele tragediei, a relatat momentele de groază prin care a trecut, fiind cazată în căsuțele construite paralel cu clădirea principală unde a izbucnit incendiul.

”Ne-am cazat pe 24. Pe 25 a fost sărbătoarea de Crăciun și am stat împreună cu grupul de prieteni la masa de sărbătoare. Noi am fost cazați la căsuțele de jos, care erau în paralel cu clădirea principală unde s-a întâmplat incendiul. Către dimineață, între 06:15-06:20, cam așa, am auzit niște sirene, dar în același timp am auzit și bătând la ușă.

V-am spus, eram cu un grup de prieteni, și a sunat la noi un prieten și a spus că arde pensiunea.Am ieșit și am văzut un foc extins. Cred că era de-a lungul întregii pensiuni. După aceea, a venit soția prietenului nostru și a zis că a venit o doamnă cu un copil și a rugat-o să țină copilul că vrea să se ducă să-l salveze și pe celălalt copil. (…) Am auzit că au fost anumiți turiști care au fost mutați din clădirea principală în alte căsuțe”, a spus Mariana Pandele, supraviețuitor al incendiului de la Ferma Dacilor, pentru Antena 3 CNN.

De la ce ar fi pornit focul

Expertul criminalist Tudorel Butoi a adus în discuție o ipoteză șocantă, sugerând că incendiul devastator de la Ferma Dacilor ar fi fost pus intenționat de către o mână criminală. Deși este o ipoteză personală, Butoi nu exclude posibilitatea ca în spatele acestei tragedii să se afle conflicte legate de datorii neachitate sau alte probleme specifice zonei de activitate a afacerii respective.

”În momentul în care ai o dispoziție teritorială cu căsuțe, în care n-ai aprobări, n-ai una, n-ai alta, deranjezi vecinătățile. În egală măsură, pot să existe conflicte pe datorii neonorate, pe deranj în altă zonă a activităților respective, pe țepe pe care și le dau unii altora.

Nimeni nu va putea vreodată să mă convingă că nu e mână criminală câtă vreme eu vorbesc de spontaneitatea și concomitența acestor incendii. Păi au fost legate pe ață? Să ia foc unul după altul… Nu. Au fost, probabil, puse. E o ipoteză, o idee”, a spus Tudorel Butoi, la Antena 3 CNN.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: