Redactia.ro
Home » Știri » Mărturia dezarmantă a unei asistente dintr-un spital de boli infecțioase: „Spun la nesfâșit Tatăl nostru”

Mărturia dezarmantă a unei asistente dintr-un spital de boli infecțioase: „Spun la nesfâșit Tatăl nostru”

GALERIE FOTO (4) asistenta-alba-iulia-covid19

Medicii, asistentele și infirmierele, alături de echipajul medical de pe ambulanțe, sunt în prima linie de combatere a virusului Covid-19. Zi de zi, își pun viața în pericol pentru a o salva pe-a altora. O asistentă din Alba Iulia a făcut o mărturie dezarmantă pe rețelele de socializare despre cum decurge o zi din viața ei.

Mărturia unei asistente din Alba: „Inima stătea să-mi sară din piept”

O cheamă Marcela Vîlcan și este asistentă la Spitalul de Boli Infecțioase din Alba. S-a confruntat, ca oricare alt personaj medical dintr-un astfel de spital, cu cazuri de Covid-19. Povestește, ieri, pe rețelele de socializare ce e în sufletul ei când are un pacient nou.

Este adus la noi primul caz confirmat cu Covid-19. Femeie, tânără. Speriată și suspicioasă totodată. Încerc să o liniștesc, să o calmez, să o încurajez, de sub costumul care nu lasă să se vadă nimic… nici umanitatea, nici empatia, nici compasiunea și nici teama mea deopotrivă. Îi măsor funcțiile vitale care erau în parametri normali (Doamne miluiește!). Mă gândesc în sinea mea: „Eu am pulsul de două ori mai mare decât al doamnei!” – inima stătea să îmi sară din piept… însă nu putea ieși… o ținea acolo costumul salvator”, își începe mărturia asistenta.

„Repet la nesfârșit „Tatăl nostru”!”

Își continuă mărturisirea dezarmantă trecând în revistă procedeul de contaminare prin care trece orice cadru medical care intră în contact cu suspecți și cazuri confirmate de coronavirus.

asistenta alba iulia
Asistenta din Alba Iulia: „Repet la nesfârșit Tatăl Nostru”

Pășesc în camera de decontaminare, mă plasez în fața oglinzii, cu picioarele într-un sac mare, galben. Procedez la decontaminarea constumului și în timpul de așteptare repet la nesfârșit „Tatăl nostru”. Trebuie să procedez corect. Sănătatea mea și a celor din jurul meu stă în puterea mea acum… Și mi-a ieșit BINE! Mă spăl: apă, săpun așa cum am învățat, adică CORECT (de 22 de ani unghiile mele sunt tăiate scurt, fără ojă – credeți-mă, sunt la fel de frumoasă!). De 3 ori. Până dincolo de coate. Mă întreb: „Exagerez?” Îmi răspund tot eu „Nu!”. Îmi spăl și fața: apa și săpun. O dată și încă o dată.”, este o altă parte din mărturia asistentei, care dezvăluie prin ce stres și sentimente trece echipajul medical din prima linie de combatere a covid-ului.

 

Și alți medici vorbesc despre fricile lor în lupta cu Covid-19

Nu e primul cadru medical care vorbește despre sentimentele pe care le are traversând această perioadă tulbure. Chiar Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel de la Institutul Matei Balș din Capitală a vorbit despre stresul prin care trece. „Stresul este cât casa, fiind o problemă nouă și necunoscând toate particularitățile evolutive trebuie să ne informăm tot timpul. Am bucuria să am personal foarte dedicat, știu ce au de făcut.”, a declarat Streinu Cercel.

cadre medicale rasplatite cu flori
O florărie a trimis flori cadrelor medicale

Pentru a ridica o parte din povara ce-o poartă, reprezentanții unei florării s-au gândit să le trimită câte un buchet de flori cadrelor medicale. Asistentele, infirmierele și doctorițele de la Institutul Matei Balș au primit în dar câte un buchet de flori. Acestea au primit cu lacrimi în ochi bucuria aceasta. Reacția lor VIDEO aici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: