Redactia.ro
Home » Știri » Mărturiile a opt cadre medicale care s-au vaccinat anti-COVID în prima zi. „Apariția vaccinului pentru noi reprezintă rezolvarea”

Mărturiile a opt cadre medicale care s-au vaccinat anti-COVID în prima zi. „Apariția vaccinului pentru noi reprezintă rezolvarea”

Tot mai multe cadre medicale sunt vaccinate împotriva noului coronavirus. În București, numărul medicilor, asistenților și a tinerilor rezidenți care s-au vaccinat duminică, a ajuns la 200. Medicii au declarat că s-au imunizat pentru a se proteja atât pe ei, cât și pe cei din jur. Mai multe cadre medicale de la Institutul Matei Balș și de la Spitalul Victor Babeș din Capitală au  făcut dezvăluiri uluitoare. 

Mărturiile a opt cadre medicale care s-au vaccinat anti-COVID în prima zi

Cadrele medicale au povestit cum a fost în perioada pandemiei de coronavirus și prin ce momente au trecut.

Astă-vară se acumulau picăturile de transpirație până în botoși. Când ne dezechipam, apa era ca și cum ai fi avut cizmele sparte și aveai efectiv apă pe tot piciorul”,  a povestit Constantin Constantin, asistent medical la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Constantin este unul dintre cei aproximativ 140 de medici și asistenți care s-au vaccinat duminică la ,,Matei Balș”. Medicul a fost printre primii pe listă, iar după o oră și jumătate de la vaccin mărturisea că se simte atât de bine că ar putea să alerge prin ploaie, în curtea spitalului, a povestit acesta pentru Libertatea. Medicul Constantin are 50 de ani și lucrează de 12 ani la secția de boli infecțioase a spitalului. Acesta a mărturisit că ce a văzut acolo nu se compară cu nimic.

Munca medicilor a fost îngreunată de faptul că unii pacienți cu COVID-19 refuzau chiar să își ia tratamentul. Medicul a îngrijit pacienți cu forme severe ale bolii, dar și pacienți la care infecția cu coronavirus a dat simptomele unei simple răceli. Mai mult, cadrul medical a precizat că a avut pe mână și mulți negaționiști, care cu greu au fost convinși să își ia medicamentele.

A fost o perioadă grea”, a mărturisit acesta.

Pentru medicul Constantin și colegii săi a fost dificil mai ales din punct de vedere fizic, acest lucru. Munca le-a fost îngreunată odată cu apariția oboselii, cu obligația de a purta echipamentele de protecție grele, combinezoanele complet închise în care aceștia abia mai puteau respira. Mai mult, soția acestuia lucrează tot la „Matei Balș”, unde este economist. Mai mult, și aceasta urmează să își facă vaccinul miercuri.

,,Am avut tot timpul sprijin din partea familiei. Fetița de 16 ani este foarte grijulie, tot timpul spune „tata, ai grijă!”. Și acum la vaccin mi-a zis: „tata, vezi că o să te doară mâna, o să te doară capul”. I-am spus: „bine, dar de unde știi?”. „Păi ce, eu nu mă documentez?!”, a mărturisit medicul.

 

,,Abia așteptam să ajungă vaccinul

Vaccinul anti-COVID, venit în România reprezintă soluția la problemele create de pandemie,a sous Maria Nițescu.

Maria Nițescu este noul manager interimar al Institutului Matei Balș, cu peste 10 ani de activitate în cadrul acestui spital, în domeniul siguranței alimentare. Maria Nițescu nu a avut emoții cu privire la vaccin, ba chiar a mărturisit că îl aștepta cu nerăbdare.

Mă simt foarte bine. Abia așteptam momentul acesta, să ajungă vaccinul la Balș. Sunt convinsă că, din momentul în care voi dezvolta anticorpi, chiar dacă va trebui să port mască în continuare, voi avea ceva mai multă siguranță că nu mă voi îmbolnăvi”, a spus Maria Nițescu, pentru Libertatea.

Maria Nițescu a povestit că vaccinarea reprezintă singura măsură eficientă de a pune capăt acestei epidemii și de a reveni la normalitate.

 

Trei rezidenți de 26 și 28 de ani au fost în prima linie cu medicii

La Spitalul Victor Babeș din Capitală s-au vaccinat duminică puțin peste 100 de cadre medicale. Mai mult, în următoarele zile, se vor imuniza încă aproximativ 400. Primii vaccinați au fost medicii, asistenții, rezidenții și infirmierii. Au urmat apoi oamenii din personalul administrativ și cel din staff-ul tehnic.

Andreea Popică, în vârstă de 28 de ani, este medic rezident în secția de boli infecțioase a spitalului.

Nu-mi doresc să fac această boală, nu-mi doresc să o dau nimănui și trebuie să terminăm, la un moment dat, pandemia”, a explicat aeasta motivul epntru care s-a vaccinat duminică, pentru sursa citată.

Ștefan Malciolu și Alexandra Grigore lucrează ca medici rezidenți în secția de boli infecțioase, la fel ca Andreea Popică.

„A fost o perioadă solicitantă, altfel decât am crezut că va fi când am ales boli infecțioase. Am avut cazuri foarte grave, pacienți care au murit, mai mulți decât mă așteptam”,a  spus Ștefan Malciolu. Pentru medicul rezient, vaccinul este un pas înainte pentru a opri pandemia.

,,Eu aștept momentul în care voi face anticorpi”, a mai spus și Alexandra Grigore. Medicul rezident, în vârstă de 26 de ani, și-a făcut vaccinul în speranța că pandemia va fi oprită, iar totul va reveni al normal.

Alexandra i-a mai sfătuit pe români să se înformeze, înainte de a spune ,,nu” vaccinării, să vorbească cu personalul medical despre vaccin și să ia legătura cu medicul de familie.

Eugenia Copilu este un kinetoterapeut al Spitalului Victor Babeș de patru ani, dar a mărturisit că și ea s-a implicat în tratarea paciențilro cu coronavirus.

,,Mulți pacienți m-au impresionat prin perseverența cu care lucrează, fac exerciții. Și ei se implică în efortul medicilor pentru ei”, a spus Eugenia Copilu, pentru Libertatea.

Niculina Roșu, asistent medical șef la secția de pneumologie a Spiatlului Victor Babeș, a declarat că cel ami mare regret în toată această pandemie este că nu își paoite duce nepoții. care au 7 și 4 ani, în parc.

,,Sper ca după acest vaccin să ne luăm viețile înapoi, să ne aducă bucuriile înapoi. Să putem merge cu nepoții în parc. Mă întreabă nepoțica: «mamaia, când scăpăm de virus?». Vom scăpa după ce ne vaccinăm și ne imunizăm cu toții”, a spus Niculina Roșu.
Și Simin Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeș a vorbit despre perioada prin care a trecut.

,,Medicii au văzut murind oameni care nu ar fi trebuit să moară. Au văzut murind familii întregi care nu ar fi murit altfel. Au văzut niște complicații îngrozitoare la oameni tineri și lucrurile astea te marchează. Apariția acestui vaccin pentru noi reprezintă rezolvarea”, a spus și Simin Florescu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: