Redactia.ro
Home » Știri » Mărturiile unui soldat de la Azovstal au făcut înconjurul lumii: „E aproape imposibil să-i salvezi.” Nu mai sunt medicamente, iar operațiile se fac „pe viu” 

Mărturiile unui soldat de la Azovstal au făcut înconjurul lumii: „E aproape imposibil să-i salvezi.” Nu mai sunt medicamente, iar operațiile se fac „pe viu” 

Unul dintre luptătorii ucraineni care încă rezistă în buncărele de la combinatul metalurgic Azovstal din Mariupol a făcut declarații publice care au șocat o lume întreagă! Aparent, condițiile în care sunt îngrijiți răniții din uzină sunt total „insalubre”.  Într-un interviu acordat unei televiziuni ucrainene, preluat și relatat de CNN, soldatul a transmis că sunt aproximativ 600 de răniți în uzină.

  Mărturiile luptătorului de la Azovstal

„Condițiile sunt pur și simplu îngrozitoare”, a spus militarul. „Astăzi am fost la spitalul de campanie. Este o fostă sală de sport, sunt câteva zeci de paturi supraetajate, iar ceilalți răniți stau pe podea. Stau pur și simplu întinși pe jos, deși unii nu au brațe, nu au picioare…”, a transmis luptătorul. 

Medicii operează „pe viu”

Medicii din combinat operează „pe viu”, deoarece nu au analgezice. Acesta a mai spus:

„Am fost martor la o intervenție chirurgicală în cazul unui soldat cu o rană gravă la picior. A strâns o curea în dinți, în loc de anestezie”. 

„Oamenii mor în număr mare pentru că nu le putem oferi îngrijiri medicale. Pur și simplu nu mai există medicamente. În aceste condiții, pe cei cu răni grave este aproape imposibil să-i salvezi.”

Condițiile complet insalubre în „spital”

Luptătorul de la Azovstal a descris „condițiile din așa-zisul spital ca fiind complet insalubre. Este cald, sunt muște. Mirosul este dezgustător”. 

Vicepremierul Irina Vereșciuk: „Se negociază evacuarea a 10% dintre răniți, cei în stare foarte gravă”

Sâmbătă, vicepremierul Irina Vereșciuk a declarat că: 

„Ucraina negociază evacuarea a 60 de apărători de la Azovstal, „răniți grav, care au nevoie de salvare urgentă”, potrivit Obozrevatel. 

Vicepremierul a confirmat că numărul militarilor răniți de acolo e mult mai mare, fiind de ordinul sutelor: 

„Este vorba despre toate unitățile care apără orașul Mariupol de mai bine de două luni și care s-au retras acolo. Pe lângă regimentul Azov, în combinatul siderurgic luptă și unități ale Gărzii Naționale, precum și militari ai Forțelor Armate, din Serviciul de Grăniceri de Stat, Serviciul de Securitate al Ucrainei, Poliția Națională și Apărarea Teritorială.

Sunt câteva sute de răniți, trebuie să fie salvați primordial, dar rușii nu sunt de acord cu toți deodată. Prin urmare, e vorba, în primul rând, despre cei care sunt răniți grav. Iar numărul acestora este de 60.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: