Redactia.ro
Home » Știri » Mărturisirea șocantă a medicului ce nu a fost lăsat să salveze copilul care s-a înecat cu mâncare în mall: „Înjurau, am fost împinsă”

Mărturisirea șocantă a medicului ce nu a fost lăsat să salveze copilul care s-a înecat cu mâncare în mall: „Înjurau, am fost împinsă”

Situație șocantă petrecută în urmă cu câteva zile într-un mall din Constanța, când un copil s-a înecat cu mâncare, iar salvatorul lui nu a fost lăsat să intervină. Medicul povestește ce s-a întâmplat în minutele critice și cum cei din jur i-au pus în pericol viața copilului de doar câțiva anișori.

Un medic nu a fost lăsat să salveze un copil înecat cu mâncare

Vacarm și țipete într-un mall din Constanța după ce un minor s-a înecat cu mâncare și a căzut inert la podea. Cei prezenți au încercat să intervină, executând manevre greșite de salvare și împiedicând, astfel, un medic specialist să-i poată acorda primul ajutor.

Denisa Ionescu, medic din Constanța, povestește cum a asistat neputincioasă la situația critică, din cauza mulțimii agitate. Ea relatează că a văzut mulțimea strânsă și că a încercat să intervină pentru a ajuta copilul, dar nu i s-a permis. „Am auzit în jurul meu oameni care țipau, se înjurau, am văzut multă aglomerație, forfotă, am întrebat o persoană de lângă mine ce se întâmplă și mi-a relatat că un copilaș s-a înecat și salvatorii nu sunt la locul respectiv.”, povestește Denisa.

Medicul de pe ambulanță a stabilizat copilul

Deși avea pregătirea necesară, medicul Denisa Ionescu a putut cu greu să-i acorde un prim ajutor copilului. Ea spune că toate manevrele de salvare i le-a aplicat în timp ce copilul se afla în brațele altor femei. „În acel moment două doamne au venit, au ridicat copilul și au început să îl smucească în timp ce își adresau replici acide. Situația era una foarte tensionată, toată lumea se împingea, toți țipau, înjurau, am fost împinsă, am fost călcată pe picioare, era un haos de nedescris. Toate manevrele mele au fost executate doar când copilul era în brațele altor adulți. Una din doamne a zis că nu e ok să îi băgați toți mâinile în gură, îl îmbolnăviți, îi dați microbi.”, mai povestește medicul.

Din fericire, salvatorii SMURD au sosit la fața locului, au făcut liber în jurul copilului și l-au putut stabiliza pentru a fi transportat la spital. La toate aceste scene dramatice a asistat mama copilului, ucraineancă, care nu înțelegea nimic din ce se întâmplă cu propriul copil.

Specialiștii trag și un semnal de alarmă, spunând că foarte puțină lume știe să acorde un prim ajutor ori chiar să ofere informații într-un apel la 112. „Frapant a fost faptul că din toate apelurile nimeni nu spunea ceva concret și ceea ce pe noi operatorii de 112 ne deranjează cel mai mult este faptul că oamenii nu înțeleg că nu noi venim acolo. Si nu realizează că orice detaliu, cât de mic, primit de la faţa locului, îi va fi de folos medicului care se îndreaptă spre pacient.”, spune Razvan Parconie, ISU Dobrogea.

Medicul Denisa Ionescu a povestit totul în mediul online

„In aceasta seara,in timp ce ma aflam intr-un mall din Constanta impreuna cu fiica mea, am asistat la cea mai groaznica experienta…

Voiam sa vizionam un film impreuna, asez copilul la o masa din incinta cinematografului si o rog sa ma astepte pana iau biletele de la casa.
In timp ce asteptam la coada , observ ca in zona fast foodurilor era mare agitatie, foarte multa lume se imbulzea, tipa si unii isi adresau cuvinte urate.
Il intreb pe un domn ce se intampla.. :“UN COPIL A INGHITIT CEVA SI A LESINAT! SALVAREA NU A AJUNS!”
Fara sa stau prea mult pe ganduri alerg pana la locul respectiv, reusesc sa trec de multime si vad un copil ( aproximativ 3 ani) inconstient care nu raspunde la stimuli, in bratele unui adult care incerca sa-i desfaca nasturii de la camasa.
Il intreb :“ Esti MEDIC?? Ce s-a intamplat?
Te rog ,lasa- ma sa vad copilul , eu sunt MEDIC!”
Raspunsul lui : “ Nu , nu sunt medic.. dar am facut cursuri .. am idee de ceea ce fac.”
Alte doua doamne au luat copilul pe sus in timp ce-si adresau replici acide pentru ca “ nu-i ok sa-i bagi degetele in gura, ii dai microbi”.
In tot acest timp care a durat vreo 5-7 minute intr-o lupta fizica si verbala , am reusit doar sa-i iau pulsul, sa-i aplic doua lovituri intre omoplati si sa-i deschid gura partial, moment in care m-a muscat ( toate manevrele fiind facute in timp ce copilul era plasat de la un adult la altul).
Mama copilului intinsa pe jos ,plangand in hohote asista neputincioasa la acest film horror.
In scurt timp am constientizat ca, al meu copil e singur la o masa departe de mine si am fugit sa-l caut. M-am asigurat ca e bine si m-am intors iar la copilul care avea nevoie de ajutor. Situatia era asemanatoare doar ca acum copilul era intins in pozitie de siguranta. In scurt timp au venit si ajutoarele specializate.”, scrie pe facebook Denisa Ionescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: