Redactia.ro
Home » Știri » Mașini care nu vor mai avea voie să circule în România din aprilie

Mașini care nu vor mai avea voie să circule în România din aprilie

masini

Mașini cu volan pe partea dreaptă aduse din Marea Britanie, interzise în România.

Încă din august 2018, după un ordin al ministrului Transporturilor, mașinile cu volan pe dreapta din afara UE nu mai primesc omologare RAR. Iar fără cartea de identitate a mașinii, niciun astfel de vehicul nu se înmatriculează în România. În momentul în care Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană, zeci de mii de mașini nu vor mai putea fi folosite în România.

Măsura intră în vigoare din luna aprilie 2019, moment în care mașinile nu vor mai putea fi înmatriculate. Există deja numeroși proprietari care încearcă să vândă mașinile la târguri auto.

În România sunt înmatriculate mai mult 60.000 de autoturisme cu volan pe dreapta. În cazul în care acordul comun în legătură cu Brexitul nu va fi semnat, începând cu data de 30 martie, aceste maşini care au volanul pe partea dreaptă vor fi singurele care vor mai putea circula în ţara noastră.

Dupa Brexit, masinilor inregistrate in Marea Britanie le-ar putea fi interzisa libera circulatie in tarile Uniunii.

Rămân în circulație mașinile inmatriculate in Malta, Cipru si Irlanda, state care raman membre UE.

Reprezentanţii Registrului Auto Român le recomandă şoferilor care au maşini cu volanul pe dreapta să le înmatriculeze până la finalul lunii martie

Pentru a putea folosi în continuarea mașina, conducătorii auto sunt sfătuiți să o înmatriculeze în următoarele două săptămâni.

Cu toate acestea, piloţii experimentaţi spun că e riscant să circuli cu o maşină cu volan pe dreapta într-o ţară în care infrastrucura nu e făcută pentru aşa. Şi poliţiştii spun că autoturismele cu volan pe dreapta sunt mult mai expuse incidentelor în trafic, scrie digi.24.

Reprezentanţii Registrului Auto Român le sugerează şoferilor cu maşini cu volanul pe dreapta să le înmatriculeze până la finalul acestei luni.

Citește și: Reguli noi pentru Uber și Bolt

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: