Redactia.ro
Home » Știri » Medicii acuzaţi că refoloseau dispozitive cardiace de la cadavre întorcea, acasă, banii cu sacii. Averi colosale

Medicii acuzaţi că refoloseau dispozitive cardiace de la cadavre întorcea, acasă, banii cu sacii. Averi colosale

Scandalul medicilor care ar fi refolosit dispozitive cardiace de la cadavre a luat amploare. Procurorii au efectuat percheziții în cazul medicilor acuzați că refoloseau dispozitive cardiace de la cadavre.

Oamenii legii au găsit sume de bani, 25 de stimulatoare/defibrilatoare cardiace şi 36 de tablouri aparţinând unor pictori naţionali de renume, în urma percheziţiilor efectuate la medicii din Iaşi, acuzaţi că extrăgeau stimulatoare cardiace de la cadavre şi le montau la pacienţi.

Averea, ascunsă şi în tablouri de renume

Astfel, au fost descoperiți și indisponibilizați 162.920 de lei, 116.795 de euro, 2.357 de USD, 300 de lire sterline, 300 de franci elvețieni, 3.500 de forinți, 520 de coroane suedeze, 200 de coroane daneze, 300 de lire sterline, 19 telefoane mobile, 60 de memory stickuri, 14 laptopuri, 3 tablete, 9 hard diskuri, 250 de DVD-uri și 25 de stimulatoare/defibrilatoare cardiace.

De asemenea, 36 de tablouri aparținând unor pictori naționali de renume au fost ridicate și depuse la Complexul Muzeal Național Moldova Iași, Muzeul de Artă, transmite, sâmbătă, Poliția Română.

În urma perchezițiilor au fost identificate mai multe bunuri mobile și imobile, aparținând persoanelor cercetate, bunuri asupra cărora urmează a se dispune măsura asigurătorie a sechestrului.

Au fost extrase 238 de dispozitive de la cadavre?

Un medic din Iași a fost reținut în dosarul stimulatoarelor cardiace luate de la cadavre și implantate altor pacienți, procurorii având probe cum că acesta ar fi extras din 2017 până în august 2022 un număr de 238 de dispozitive de la cadavre sau din alte surse.

Tot în acest dosar, alţi cinci medici sunt urmăriţi penal pentru luare de mită, iar patru pacienţi sunt cercetaţi pentru date de mită. Faţă de unul dintre medici, procurorul a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, cu obligaţia de a nu mai exercita profesia de medic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: