Redactia.ro
Home » Știri » Medicii chinezi au explicat cum atacă de fapt noul coronavirus corpul uman

Medicii chinezi au explicat cum atacă de fapt noul coronavirus corpul uman

Medicii chinezi au explicat cum atacă de fapt virusul corpul uman

Cum atacă de fapt noul coronavirus. Specialiștii oferă răspunsuri în legătură cu virusul care a pus stăpânire pe întreaga planetă.

Medicii chinezi au explicat cum atacă de fapt noul coronavirus corpul uman

Conform Mediafax, medicii specialiștii din China care se confruntă cu noul virus ucigaș, încearcă să găsească explicația modului în care acesta atacă corpul uman.

O analiză detaliată pe primii 99 de pacienți tratați a fost publicată în jurnalul medical Lancet.

Toții pacienții au fost internați cu pneumonie, plămânii lor fiind inflamați, iar micile alveole pulmonare erau pline de apă.

Alte simptome pe care le-au prezentat pacienții infecțati cu coronavirus

82 dintre pacienți aveau febră
81 dintre pacienți tușeau
31 dintre pacienți respirau greu
11 dintre pacienți prezentau dureri musculare
9 dintre pacienți erau confuzi
8 dintre pacienți aveau dureri de cap
5 dintre pacienți aveau durere de gât

10% dintre pacienți au murit

Primii pacienți deși păreau sănătoși, chiar dacă erau fumători de mulți ani, aceștia au murit. Un bărbat în vârstă de 61 de ani care a murit avea pneumonie acută atunci când a ajuns la spital. Pacientul respira greu, și chiar dacă a fost pus pe aparat de ventilație, inima acestuia a cedat.

Al doilea pacient, în vârstă de 69 de ani, a prezentat dificultăți de respirație, și i-a fost atașat un plămân artificial ECMO, dar acest lucru nu l-a ajutat. PAcientul a murit de pneumonie severă și șoc septic atunci când presiunea sa arterială a scăzut.

Speciliștii sunt de părere că animalele vii vândute la piața de pește și fructe de mare din Huanan ar putea fi motivul pentru apariția noului coronavirus.

În urma datelor a reieșit faptul că în medie, 1,2 dintre cei infectați erau bărbați, la fiecare 1.0 femei. Asta înseamnă că bărbații sunt mai predispuși la îmbolnăvire. Din motive sociale și culturale , bărbații ar fi fost expuși virusului când a apărut.

Predispoziția redusă a femeilor la infecții virale poate fi atribuită protecției la cromozomul X și hormonilor sexuali, care joacă un rol important în imunitate, a precizat doctorul Li Zhang.

Persoanele care au sistemul imunitar mai slăbit, sunt mia predispuși la infecția cu coronavirusul. Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat joi că au fost identificate 2.000 de cazuri de infecție, iar numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 9.692 de cazuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: