Redactia.ro
Home » Știri » Medicii de la Spitalul Floreasca anunță întreruperea activității după demiterea lui Beuran

Medicii de la Spitalul Floreasca anunță întreruperea activității după demiterea lui Beuran

Medicii de la Spitalul Floreasca anunță întreruperea activității după demiterea lui Beuran

Medicii de la Spitalul Floreasca anunță întreruperea activității după demiterea lui Beuran. Mai mulți medici din Spitalul Floreasca protestează față de demiterea de la șefia Secției de Chirurgie a medicului Mircea Beuran.

Medicii de la Spitalul Floreasca anunță întreruperea activității după demiterea lui Beuran

Medicii de la Spitalul Floreasca susțin că acest lucru e inclusiv în interesul pacienților, iar 25 de chirurgi au semnat un comunicat în acest sens.

Cadrele medicale au precizat că vor asigura asistență medicală doar pentru urgențe. Aceștia contestă demiterea chirurgului Mircea Beuran.

Solicităm Ministerului să ancheteze incidentul, dar mai ales situația care a permis ca acest incident să se întâmple. Este îngrijorător cum este prejudiciată imaginea unor medici de prestigiu și a unuia dintre cele mai renumite spitale din România. Este regretabil ca înainte de finalizarea oricărei anchete să fie demis din funcție prof. dr. Mircea Beuran”, se arată în comunicat.

Reacția conducerii spitalului Floreasca

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriță, susține că medicii care au anunțat că întrerup activitatea după demiterea chirugului Mircea Beuran au dreptul să protesteze, dar astfel de manifestare trebuie să respecte prevederile legale.

„Persoanele care au semnat acest lucru au dreptul să protesteze și nimeni nu le îngrădește dreptul de a protesta. Mai departe, nu cunosc faptul că ar fi spus că întrerup lucrul. Atragem atenția că orice manifestare de protest trebuie să respecte prevederile legale și litera legii. Cred că, înainte de a protesta, colegii trebuie să ia act de rezultatele acestei ancehte interne și despre modul în care s-au petrecut faptele ca atare”, a sp dr. Bogdan Oprița.

Medicul Mircea Beuran a fost demis luni de Ministrul Sănătății, după ce o pacientă în vârstă de 66 de ani a fost arsă pe masa de operație, ulterior victima decedând.

Potrivit Digi24, Ministrul Sănătății a declarat că medicul împreună cu echipa medicală a încălcat 10 obligații din 33.

Inspecția Sanitară a sancționat cu amenzi unitatea spitalicească, pentru neregulile găsite, cât și întreaga echipă de medici care au participat la intervenția chirurgicală.

Cuantumul amenzilor este de aproximativ 30.000 de lei. Rezultatul autopsiei pacientei va fi gata în două, trei luni. Conform medicului primar din cadrul INML, arsurile pacientei nu prezintă semne de infecții. Femeia a murit pe 29 decembrie, după ce a fost operată deoarece suferea de cancer pancreatic.

Citeste si:Înmormântarea generalului Soleimani. Liderul suprem al Iranului plânge peste sicriul comandantului

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: