Redactia.ro
Home » Știri » Medicul Adrian Marinescu vine cu o soluție salvatoare la pandemie: “Nu o să fie dintr-odată, dar o să vedem niște cifre care o să arate mult mai bine”

Medicul Adrian Marinescu vine cu o soluție salvatoare la pandemie: “Nu o să fie dintr-odată, dar o să vedem niște cifre care o să arate mult mai bine”

Adrian-Marinescu

Cu toate că numărul cazurilor de ieri a fost scăzut, doctorul Marinescu nu consideră o veste bună. Singura soluție pentru a vedea o reducere a numărului  de cazuri este purtarea măștii de protecție, suține el. Corelează numărul scăzut de cazuri cu numărul mic de teste efectuate în ultimele 24 de ore. Adrian Marinescu declarat că rata de infetare este de aproximativ 11 %.

Ce pot face cetățenii pentru a încetini răspândirea virusului

În contextul pandemiei cu noul virus, sistemul sanitar român se confruntă cu probleme mari. Spitatele din țară nu au capacitatea să trateze foarte mulți pacienți în stare gravă. Cel mai indicat pentru a nu suprasolicita centrele medicale este purtarea măști de protecție.

Doctorul Adrian Marinescu de la Institulul de Boli Infecțioase Matei Balș este de părere că purtaea corectă a măști este singura soluție pentru a evita răspândirea virusului. Este și metoda care a avut un rezultat vizibil într-o perioadă foarte scurtă.

Care este soluția dată de medicul infecționist Marinescu

Doctorul de la Matei Balș e declarat că este greu pentru toată lumea să respecte cu strictețe normele impuse de pandemie. Chiar dacă nu avem întotdeuna la îndemână dezinfectant sau  nu putem păstra o distanță sufientă între noi și alte persoane, masca este esențială. În opinia doctorului, masa de protecție trebuie să devină un obiect indispensabil din viața fiecăruia. Aceasta poate face diferența.

„Masca e cea mai importantă pentru că e un lucru practic. Dacă ne gândim la celelalte măsuri, poate că distanțarea nu depinde doar de mine. Dacă sunt oameni mulți în jurul meu poate că la un moment dat, chiar dacă îmi doresc, nu voi avea această distanțare.

Regulile de igienă sunt importante, dar uneori poate că nu am la îndemână săpun, soluție dezinfectantă, dar masca o am îndemână, și dacă e folosită corect este o barieră – îmi acoperă nasul și gura și o folosesc ori de câte ori vin în contact cu persoana de lângă.”, a declarat Adrian Marinescu.

 

Declarațiile doctorului de la Institutul Matei Balș

 

”Peste tot în lume s-a ajuns la concluzia că reducerea ratei de infectare este foarte mare. Ce trebuie să înțelegem noi în Europa și în primul rând este că într-adevăr, masca este cea care poate să facă foarte clar diferența. Și poate să o facă repede.

Nu de pe o zi pe alta, dar cu siguranță dacă respectăm astăzi, purtăm corect masca și sigur și celelalte măsuri, în două săptămâni am putea clar să vedem o îmbunătățire. Nu o să fie dintr-odată, dar o să vedem niște cifre care o să arate mult mai bine”, a mai declarat cunoscutul medic

Ieri, 10.08.2020 autoritățile au declarant că sunt 779 cazuri noi. Totalul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 62.527 de cazuri, dintre care 30.311 de persoane s-au vindecat. Totodată, 2.723 de persoane infectate cu COVID-19 au decedat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: