Redactia.ro
Home » Știri » Medicul infecționist Adrian Marinescu: gravidele au risc crescut de a face complicații la infectarea cu SARS-COV-2. Femeia însărcinată din Alba Iulia a decedat fără să aibă alte afecțiuni

Medicul infecționist Adrian Marinescu: gravidele au risc crescut de a face complicații la infectarea cu SARS-COV-2. Femeia însărcinată din Alba Iulia a decedat fără să aibă alte afecțiuni

Medicul infecționist Adrian Marinescu gravidele au risc crescut de a face complicații la infectarea cu SARS-COV-2. Femeia însărcinată din Alba Iulia a decedat fără să aibă alte afecțiuni

În Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a fost transportată de urgență o femeia gravidă în 25 de săptămâni, infectată cu virusul SARS-COV-2. Situația femeii era foarte gravă și nu a reușit să învingă lupta cu virusul care a ucis sute de mii de oameni.

Gravida din Alba Iulia a decedat din cauza virusului

Femeia de 33 de ani, însărcinată în șase luni, contactase virusul cel mai probabil în călătoria pe care a făcut în Spania împreună cu fratele și mama sa, având în vedere că și aceștia au fost depistați pozitiv cu Covid-19.

Medicii au încercat să o salveze pe tânără dar în momentul în care ea a ajuns la spital situația era foarte gravă, avea bronhopneumonie bilaterală, insuficienţă hepatică şi insuficienţă respiratorie acută, toate fiind cauzate de infecție.

Familia bănuiește că s-ar fi infectat cu toții încă de la sosirea celor trei în țară. Mama tinerei a fost prima care a avut simptome severe și care în urmă cu o săptămână a murit și ea din cauza virusului.

O rudă a gravidei a povestit că evoluția bolii a fost abruptă și că în câteva zile starea ei s-a agravat așa de tare, încât tânăra de 33 de ani nu a mai avut nicio șansă la viață.

Femeia mai avea acasă încă doi copii, o fetiță și un băiețel care au rămas în grija soțului tinerei răpuse înainte de a face cunoștință cu cel de-al treilea său copil.

Dr. Adrian Marinescu susține că sarcina este un factor de risc

Doctorul Adrian Marinescu întărește ideea și spune că gravidele au risc crescut de a face complicații grave dacă ajung că contacteze virusul.

Medicul avertizează toate gravidele să evite zonele aglomerate și să stea cât mai departe de purtatul măștii pentru că sarcina însăși este considerată un factor de risc, nu doar vârsta sau afecțiunile cronice.

În timpul sarcinii se produc în organism modificări ale coagulării sângelui și anume formarea de cheaguri de sânge care pot migra către zone vitale ale organismului, ceea ce și virusul produce iar aceste afecțiuni aduc decesul prematur.

Drept dovadă este tragedia acestei tinere care nu a mai apucat să vadă lumina zilei. Medicii din Alba Iulia au încercat să o țină în viață pe femeia, dar din păcate boala a galopat și nu au mai putut face nimic.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: