Redactia.ro
Home » Știri » Medicul Adrian Marinescu afirmă că după 15 august cazurile de Covid-19 vor înregistra scăderi. De ce este optimist medicul infecționist

Medicul Adrian Marinescu afirmă că după 15 august cazurile de Covid-19 vor înregistra scăderi. De ce este optimist medicul infecționist

Medicul Adrian Marinescu afirmă că după 15 august cazurile de Covid-19 vor înregistra scăderi. De ce este optimist medicul infectionist

Deși România se confruntă în prezent cu o  situație ce pare să fie  deloc sub control, lucrurile se vor schimba după data de 15 august și vom avea surpriza plăcută de a asista  la o scădere considerabilă a numărului de infectări, spune doctorul Adrian Marinescu.

Acest lucru se va întâmpla  numai dacă vom conștientiza gravitatea situației prezente și vom deveni mult mai responsabili în păstrarea distanței sociale și a purtării măștilor de protecție.

Cazurile de Covid-19  se vor împuțina dacă respectăm regulile

Medicul infecționist la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ,,Prof. Dr. Matei Balş” cunoaște foarte bine realitatea crudă cu care medicii se confruntă 24 de ore din 24, trecându-i prin mână zeci de bolnavi în stare critică, care nu pot respira decât ajutați de toată aparatura de le terapie intensivă.

În weekend numărul cazurilor au scăzut față de zilele precedente dar asta nu înseamnă că putem lua aceste cifre drept o dovadă clară că se merită să ne relaxăm și să suflăm ușurați pentru că virusul începe să se retragă.

„Nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de ce se întâmplă în weekend. Implicit, chiar și pentru astăzi, numărul de teste efectuat nu este mare. Sunt multe infectări noi, iar cei noi infectați intră în contact cu mulți alți până la momentul diagnosticării. Prin urmare, urmează o perioadă de câteva zile cu peste 1.000 de cazuri pe zi”, a mai adăugat medicul.

Medicul infecționist este optimist în privința  situației în care se va îndreapta România

Locurile de la ATI sunt tot mai puține pe zi ce trece iar autoritățile ne tot repetă lucrul acesta pentru că atunci când vor fi depășiți de situație va fi tot mai greu să stea departe de metoda de triaj la care au apelat și alte țări.

”În primul rând, dintre cazurile nou anunțate, există un procent de 5% de forme severe. Ei bine, mergem de câteva zile bune cu acest 5% la peste 1.000 de cazuri pe zi. Nu e o creștere exponențială, dar este una constantă. Iar în al doilea rând, există un decalaj între momentul infectării și momentul în care pacienților li se înrăutățește starea de sănătate, astfel încât ajung la ATI. Prin urmare, dacă avem o zi plină cu multe cazuri noi, la o săptămână distanță este posibil ca numărul de pacienți în ATI să crească vertiginos”, sunt cuvintele sincere ale dr. Marinescu.

Medicul se consideră o persoană optimistă și crede că există scăpare din orice situație, oricât de gravă ar fi aceasta. Doar trecând prin luptă putem învinge și trebuie să ne reamintim că virusul  poate fi fatal pentru vârstnici ori dacă suntem printre pacienții ce suferă  și de alte afecțiuni.

România nu este singura țară care se confruntă cu aceste valuri uriașe de pacienți infectați, să nu uităm de situația critică în care se află și francezii care au înregistrat în ultimele 24 de ore un număr de 3.376 cazuri confirmate sau și mai dramatice sunt cifrele comunicate de Spania, în ultima zi s-au depistat 5.760 de noi bolnavi.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: