Redactia.ro
Home » Știri » Avertisment din partea OMS: „S-or fi săturat oamenii de virus, dar virusul nu s-a săturat de noi”

Avertisment din partea OMS: „S-or fi săturat oamenii de virus, dar virusul nu s-a săturat de noi”

coronavirus

Pandemia de coronavirus este departe de a se fi terminat. Pe lângă situația din țara noastră, care abia acum începe să devină cu adevărat gravă, cu peste 1.000 de cazuri de îmbolnăviri aproape zilnic. La fel, la nivel mondial pandemia este departe de un final fericit, iar inclusiv Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă că trebuie să ne obișnuim să trăim cu virusul.

Avertisment din partea OMS privind criza provocată de coronavirus

Criza sanitară provocată de coronavirus este în plină expansiune la nivel mondial. După o perioadă în care numărul de infectări a scăzut la nivel mondial, acestea au izbucnit iarăși în focare ce până acum fuseseră stăvilite. Este și cazul României, care a plecat de la doar câteva sute de cazuri pe zi în timpul stării de urgență și a ajuns la peste 1.000 pe zi în luna iulie și în luna în curs.

Inclusiv Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția asupra faptului că oamenii nu ar trebui să fie prea optimiști în ceea ce privește încheierea curândă a pandemiei, pentru că aceasta nu poate fi, deocamdată, oprită. Nici măcar un vaccin nu ar fi soluția miraculoasă.

Directorul OMS a transmis că efectele acestei pandemii se vor vedea peste zeci de ani.

„Această pandemie este o criză sanitară așa cum nu vedem decât una pe secol și efectele sale se vor resimți în deceniile care vor veni”, a declarat vineri directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Vaccinul nu este o soluție salvatoare

În același timp, directorul general a precizat că purtarea măștii de protecție trebuie să devină o obișnuință, mai ales în condițiile în care nici măcar un vaccin nu este soluția salvatoare.

„Mesajul nostru către oameni și către guverne este clar: Faceți cu toții toate aceste lucruri. Măștile sanitare ar trebui să devină un simbol al solidaritații în lume.

 Mai multe vaccinuri se află acum în faza 3 a unor studii clinice și sperăm cu toțîi că vom avea câteva vaccinuri eficiente, care să îi ajute pe oameni să nu se infecteze. Totuși, nu există nicio soluție miraculoasă în acest moment, este posibil că ea să nu fie găsită niciodată”, a precizat directorul OMS.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: