Redactia.ro
Home » Coronavirus » Avertismentul OMS: Este posibil să nu fie găsită niciodată „o soluţie miraculoasă” pentru COVID-19 

Avertismentul OMS: Este posibil să nu fie găsită niciodată „o soluţie miraculoasă” pentru COVID-19 

OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat luni că este posibil să nu fie găsită niciodată „o soluţie miraculoasă” pentru COVID-19, iar drumul spre normalitate va fi lung.

Peste 18,14 milioane de oameni din întreaga lume au fost infectați cu noul coronavirus și circa 688.080 au murit din cauza infecției cu Covid-19, potrivit unui raport Reuters, în contextul în care mai multe ţări care credeau că au depăşit cea mai gravă perioadă a pandemiei de COVID-19 se confruntă în prezent cu o recrudescenţă a acesteia.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, şi directorul departamentului de urgenţe din cadrul OMS, Mike Ryan, au îndemnat toate statele lumii să adopte cu multă rigoare o serie de măsuri sanitare, precum purtarea de măşti de protecţie, distanţarea socială, spălatul pe mâini şi testarea populaţiei.

Mesajul OMS către guverne

„Mesajul nostru către oameni şi către guverne este clar: <<Faceţi cu toţii toate aceste lucruri>>”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă organizată în format virtual la sediul OMS din Geneva. El a mai spus că măştile sanitare ar trebui să devină un simbol al solidarităţii în lume.

„Mai multe vaccinuri se află acum în faza 3 a unor studii clinice şi sperăm cu toţii că vom avea câteva vaccinuri eficiente, care să îi ajute pe oameni să nu se infecteze. Totuşi, nu există nicio soluţie miraculoasă în acest moment – şi este posibil ca ea să nu fie găsită niciodată”, a adăugat directorul OMS.

Temerile experților sunt mari

Șeful OMS a spus că, deși coronavirusul a fost cea mai mare urgență în materie de sănătate de la începutul secolului XX, cursa pentru un vaccin a fost, de asemenea, „fără precedent”. Dar el a subliniat incertitudinile. „Există îngrijorări că s-ar putea să nu avem un vaccin care să funcționeze sau imunitatea oferit[ de acesta ar putea fi doar pentru câteva luni, nu mai mult. Dar până nu terminăm studiile clinice, nu vom ști”.

Ryan a spus că țările cu rate de transmisie ridicate, precum Brazilia și India, trebuie să se pregătească pentru o mare luptă: „Calea de ieșire este lungă și necesită un angajament susținut”, a spus el, apelând la o „resetare” a abordării în unele locuri. „Unele țări vor trebui să facă un pas înapoi acum și să arunce cu adevărat o privire asupra modului în care abordează pandemia în interiorul granițelor”, a adăugat el.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: