Redactia.ro
Home » Coronavirus » Tratamentul anti-Covid-19 ajunge la pacienții din Europa luna viitoare. Contract de 63 de mil. euro

Tratamentul anti-Covid-19 ajunge la pacienții din Europa luna viitoare. Contract de 63 de mil. euro

tratament anti-covid

Vești bune pentru pacienții cu Covid-19. Comisia Europeană a ajuns la un acord cu firma americană Gilead pentru a putea garanta stocuri de tratamente anti-Covid-19, potrivit Reuters.

Executivul Uniunii Europene a anunțat că a semnat un contract cu compania farmaceutică Gilead pentru a securiza dozele de Veklury, numele de brand pentru remdesivir, pentru tratarea a circa 30.000 de pacienți cu Covid.

„În ultimele săptămâni, Comisia a lucrat neîncetat cu Gilead pentru a ajunge la o înțelegere să asigure stocurile din primul tratament autorizat împotriva Covid-19 și să îl livreze Uniunii Europene. Un contract a fost semnat ieri (nr. marți), la mai puțin de o lună de la autorizarea remdesivir, ceea ce va permite livrarea de tratamente de la începutul lui august pentru mii de pacienți.

Comisia nu va face niciun rabat de la eforturile sale de a securiza accesul la tratamente sigure și eficiente și sprijină dezvoltarea de vaccinuri împotriva coronavirusului. Înțelegerea de ieri reprezintă un alt pas important în lupta de a învinge virusul”, a afirmat Stella Kyriakides, comisar european pentru sănătate, potrivit unui comunicat de presă al executivului european.

Contract de 63 de milioane de euro

La începutul lunii august, loturile din acest medicament Veklury vor fi puse la dispoziția statelor membre și a Marii Britanii, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, Dana Spinant. Ea a spus că acest contract are o valoare de 63 de milioane de euro (73,99 milioane de dolari) și va oferi tratament pentru 30.000 de pacienți cu simptome severe de COVID-19.

„Prin urmare, acest prim lot va răspunde nevoilor imediate. În același timp, Comisia pregătește achiziții comune pentru livrări suplimentare ale acestui medicament, care vor acoperi nevoile suplimentare începând cu luna octombrie”, a spus purtătoarea de cuvânt a CE, potrivit Reuters.

Ce este Remdesivir și de ce îl vrea toată lumea

Chiar dacă, cel mai probabil, puțini erau cei care au auzit de Remdesivir până în urmă cu câteva luni, medicamentul a intrat în atenția tuturor în momentul în care unele cercetări au arătat că ar putea avea un efect benefic în tratarea cazurilor severe de Covid-19. Medicamentul antiviral a revenit în atenția publică atunci când Statele Unite au anunțat că vor cumpăra aproape toate stocurile existente din acest medicament.

Remdesivir este un medicament care aparține clasei analogilor de nucleotide, larg răspândită în tratarea cancerului, virusurilor și diferitelor infecții. Acești analogi de nucleotide seamănă cu moleculele cunoscute sub numele de nucleotide, care apar în mod natural în corp și sunt elemente esențiale pentru Acidul Ribonucleic (ARN) și Acidul Dezoxiribonucleic (ADN).

Pe 3 iulie, remdesivir a devenit primul tratament autorizat pentru lupta cu coronavirus în Uniunea Europeană.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: