Redactia.ro
Home » Coronavirus » Cât va costa un vaccin anti-SARS-CoV-2. Prețul maxim propus de o alianță pentru finanțarea vaccinurilor

Cât va costa un vaccin anti-SARS-CoV-2. Prețul maxim propus de o alianță pentru finanțarea vaccinurilor

Cât va costa un vaccin anti-SARS-CoV-2

Coordonatorii unei scheme globale de finanțare a vaccinurilor împotriva coronavirusului analizează o gamă largă de prețuri potențiale pentru vaccinurile SARS-CoV-2, cu o țință maximă de 40 de dolari pe doză, fiind de altfel cel mai mare preț din gamă, potrivit declarațiilor unuia dintre co-conducătorii proiectului.

Prețul maxim propus de alianța COVAX este de 40 de dolari per vaccin

Seth Berkley, directorul executiv al alianței pentru vaccinuri GAVI, co-lider COVAX, concepută pentru a asigura un acces global echitabil la vaccinurile pentru COVID-19, a declarat că facilitatea nu are un preț specific și ar căuta, de asemenea, să negocieze prețurile pentru țările mai bogate și cele mai sărace, transmite Reuters.

Nu este clar ce vor propune producătorii de vaccin Covid-19, dar încearcă să prezinte estimări ale costurilor pe baza a ceea ce știu până acum. “Veți avea o serie de prețuri diferite. Sincer, este probabil că vom avea prețuri mai mici, având în vedere volumele mari pe care încercăm să le accesăm”, susține unul dintre producători.

De asemenea, Berkley a respins comentariile din sursele Uniunii Europene, care spuneau că instalația COVAX vizează un preț de 40 de dolari pentru vaccinurile COVID pentru țărilor înstărite. Berkley a declarat că va exista o gamă largă de prețuri, iar acesta ar putea varia în funcția de starea economică a fiecărei țări în parte.

COVAX este condus de GAVI, Organizația Mondială a Sănătății și Coaliția CEPI pentru Inovații în Vederea Pregătirii pentru Epidemii și are rolul de a garanta accesul rapid și echitabil la nivel global al vaccinurilor pentru Covid-19, de îndată ce vor fi dezvoltate.

Obiectivul acesteia este de a asigura aprovizionarea cu și livrarea a două miliarde de doze de vaccinuri anti-SARS-CoV-2 țărilor care se vor înscrie pe listele pentru comenzi până la sfârșitul anului 2021.

GAVI a anunțat la începutul lunii iulie, că peste 75 de țări și-au exprimat interesul de a se înscrie în COVAX.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: