Redactia.ro
Home » Coronavirus » Coronavirus: Numărul deceselor la nivel global a depășit pragul de 700.000. În medie, o persoană moare la fiecare 15 secunde

Coronavirus: Numărul deceselor la nivel global a depășit pragul de 700.000. În medie, o persoană moare la fiecare 15 secunde

coronavirus

Numărul deceselor cauzate de coronavirus la nivel global a trecut miercuri de 700.000, potrivit unui bilanţ Reuters, cu Statele Unite, Brazilia, India şi Mexic în fruntea acestui clasament, scrie agenția de presă Reuters.

Aproape 5.900 de persoane mor în medie la fiecare 24 de ore de COVID-19, potrivit calculelor Reuters pe baza datelor din ultimele două săptămâni. Aceasta echivalează cu 247 de persoane pe oră sau o persoană la fiecare 15 secunde.

Sărăcia din America Latină a ajutat pandemia

Pandemia a ajuns inițial mai lent în America Latină, unde trăiesc 640 de milioane de oameni, faţă de restul lumii. Dar oficialii s-au luptat de atunci să controleze răspândirea bolii din cauza sărăciei regiunii şi a oraşelor dens populate.

Peste 100 milioane de persoane din America Latină şi Caraibe trăiesc în mahalale, potrivit Programului ONU pentru Aşezări Umane. Multe dintre ele au locuri de muncă în sectorul informal cu puţină siguranţă socială şi au continuat să lucreze pe tot parcursul pandemiei.

Chiar şi în unele părţi ale lumii ce păreau să fi redus răspândirea virusului, au crescut recent cazurile într-o singură zi, ceea ce indică faptul că bătălia este departe de a se fi terminat.

Australia, Japonia, Hong Kong, Bolivia, Sudan, Etiopia, Bulgaria, Belgia, Uzbekistan şi Israel au avut recent creşteri record de cazuri. Australia a raportat, de asemenea, un număr record de decese noi miercuri, bilanțul ajungând la 247.

O nouă zi cu peste 1.300 de cazuri noi de COVID-19 în România

În ultimele 24 de ore au fost 1.309 cazuri noi de COVID-19 pe teritoriul țării noastre, din 24.108 teste efectuate. De asemenea, alți 41 de români au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus. Crește din nou numărul pacienților aflați la Terapie Intesivă și ajunge la 464.

Până astăzi, 5 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 56.550 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 28.584 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.370 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: