Redactia.ro
Home » Coronavirus » Covid-19. Se moare de coronavirus la fiecare 18 secunde. Rata de deces a depășit SIDA și malaria

Covid-19. Se moare de coronavirus la fiecare 18 secunde. Rata de deces a depășit SIDA și malaria

Covid-19

Numărul de decese provocate de infecția cu COVID-19 a depășit duminică 500.000, potrivit unui raport Reuters. Boala respiratorie cauzată de noul coronavirus a fost deosebit de periculoasă pentru persoanele în vârstă, deși și alți adulți dar și copii se află, de asemenea, printre cele 501.000 de victime și 10,1 milioane de cazuri raportate.

În timp ce rata totală a deceselor s-a aplatizat în ultimele săptămâni, experții în sănătate și-au exprimat îngrijorarea cu privire la un număr record de cazuri noi în țări precum Statele Unite, India și Brazilia, precum și de noi focare în unele părți din Asia.

La început, coronavirusului i-a luat trei luni până să ajungă să infecteze un milion de oameni. Acum, ultimul milion de persoane infectate a fost atins în doar 8 zile.

Rata de deces a depășit malaria

Peste 4.700 de oameni mor la fiecare 24 de ore din cauza bolii, conform calculelor Reuters, bazate pe o medie în perioada 1 – 27 iunie. Aceasta echivalează cu 196 de persoane pe oră sau o persoană la fiecare 18 secunde. În doar cinci luni, numărul de morţi COVID-19 a depăşit numărul de persoane care mor anual din cauza malariei, una dintre cele mai mortale boli infecţioase.

Rata de deces medie se ridică la 78.000 pe lună, comparativ cu 64.000 de decese provocate de SIDA şi 36.000 de decese de malarie, potrivit cifrelor din 2018 ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Aproximativ un sfert din toate decesele de până acum au fost în Statele Unite, arată datele Reuters. Creșterea recentă a cazurilor a fost mai accentuată în câteva state din sudul și vestul SUA.

Numărul cazurilor crește rapid și în America Latină, depășind duminică Europa, ceea ce face ca regiunea să fie a doua cea mai afectată de pandemie, după America de Nord.

Cazurile și decesele, sub-raportate

Experţii în sănătate publică analizează modul în care problemele demografice afectează ratele de deces în diferite regiuni. Unele ţări europene cu populaţii mai în vârstă au raportat rate de fatalitate mai mari, de exemplu.

Un raport din aprilie al Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a analizat peste 300.000 de cazuri de coronavirus din 20 de ţări şi a constatat că aproximativ 46% din toate cazurile de deces au depăşit vârsta de 80 de ani.

În Indonezia, se crede că sute de copii au murit, oficialii din domeniul sănătăţii au atribuit decesele malnutriţiei, anemiei şi facilităţilor inadecvate de locuit ale copiilor.

Experţii din domeniul sănătăţii avertizează că datele oficiale probabil nu spun povestea completă, mulţi considerând că, în unele ţări, probabil că atât cazurile, cât şi decesele au fost sub-raportate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini