Redactia.ro
Home » Coronavirus » Doar aceste persoane suferă complicații grave din cauza COVID-19. Lista completă cu caracteristicile lor

Doar aceste persoane suferă complicații grave din cauza COVID-19. Lista completă cu caracteristicile lor

coronavirus

Coronavirusul atacă mai degrabă anumite persoane decât altele, iar specialiștii au stabilit că există anumite caracteristici care stabiliesc gravitatea bolii. Astfel, unele persoane au o formă mai ușoară a bolii, iar altele trebuie să meargă de urgență la spital, sau chiar trebuie ventilate.

Ce persoane au risc crescut din cauza COVID-19

Noile cercetări arată care este motivul pentru care unii dintre pacienți ajung în stare critică, iar alții cunosc doar formele ușoare ale bolii.

Astfel, un studiu din Statele Unite, efectuat pe 1,3 milioane de oameni realizat în revista Morbidity and Mortality Weekley Report a dezvăluit faptul că pacienții care aveau diabet, boli de inimă, fumau sau sufereau de obezitate, au avut o rată de deces de 12 ori mai mare decât pacienții care nu aveau niciuna dintre aceste caracteristici.

Diabetul

Diabeticii au de patru ori mai multe șanse de a suferi o formă mai gravă a bolii, sau chiar să sufere decesul. Diabetul este legat de modificările sistemului imunitar, lucru ce joacă un rol important în lupta cu coronavirusul.

Bolile de inimă

Una dintre caracteristicile COVID-19 este că afectează plămânii. Iar dacă pacientul respectiv are și o boala cardiovasculară, inima este suprasolicitată, în încercarea de a pompa aerul. În cazul acestora, există o șansă foarte mare de complicații, chiar și pentru cei care au hipertensiune arterială.

Fumătorii

Pentru aceștia, există un risc crescut de a dezvolta pneumonie. Potrivit unui studiu din China, realizat pe 1.000 de pacienți, 12% dintre pacienții care fumau și au contractat coronavirusul, au fost internați la terapie intensivă, au fost ventilați artificial sau chiar au murit. Țigările fac organismul vulnerabil.

Obezitate

Există, de asemenea, studii care arată că există o legătură clară între persoanele obeze și infecția cu coronavirus. Pacienții obezi au o șansă de două ori mai mare decât personele normale ponderal de a suferi o pneumonie severă, după ce au fost infectați cu coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: