Redactia.ro
Home » Știri » Motivul pentru care au fost raportate ca decese Covid-19 persoanele care aveau boli grave. Nelu Tătaru a explicat întreaga situație

Motivul pentru care au fost raportate ca decese Covid-19 persoanele care aveau boli grave. Nelu Tătaru a explicat întreaga situație

Nelu Tataru, explicații

Ministrul Sănătății a vorbit joi seara despre persoanele grav bolnave care au fost raportate în bilanțul deceselor din cauza coronavirusului. Nelu Tătaru a ieșit cu această explicație după ce medicul Horațiu Moldovan a declarat că multe dintre persoanele care aveau comorbidități, infectate și cu COVID-19, se aflau deja într-o stare gravă și nu se poate spune dacă au murit din cauza noului virus.

Explicațiile ministrului Sănătății

Nelu Tătaru a vorbit joi seara la Digi24, despre persoanele aflate în stare gravă și incluse în bilanțul deceselor pentru coronavirus.

Ministrul Sănătății a menționat că toți decedații raportați în bilanțul pentru COVID-19, erau infectați cu acest virus, iar autoritățile sunt obligate să raporteze orice infecție.

Așadar, persoanele cu comorbidități se luptau cu bolile grave de mulți ani, iar coronavirusul nu a făcut decât să le grăbească moartea.

Față de alte țări care nu raportează – și mă refer aici la Germania – decât cazuri strict fără comorbiditate, care au murit de infecție COVID, am ales, și la recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, care ne-a cerut să raportăm fiecare caz de infecție cu COVID, am ales să raportăm inclusiv cazurile decedat care aveau infecții COVID”, a explicat el.

Nelu Tătaru a răspuns la declarațiile medicului Horațiu Moldovan

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan declara la începutul săptămânii că persoanele declarate decedate și raportate din cauza coronavirusului nu au murit din această cauză.

Potrivit acestuia, majoritatea persoanelor care au murit se aflau deja într-o stare gravă, de aceea nu se poate spune exact dacă au decedat sau nu din cauza noului virus.

Incidența acestor pacienți este relativ importantă, deci, după părerea mea, fără să fim în posesia unor date statistice precise, pentru că sunt greu de făcut dar vor trebui să fie făcute la un moment dat – sunt foarte mulți pacienți despre care nu putem spune că au murit din cauza infecției cu Covid”, a conchis dr. Horațiu Moldovan.

Ionel Oprea, generalul care a coordonat activitatea Spitalului Suceava a precizat în urmă cu o săptămână că medicii spitalului nu au declarat la timp că unele persoane au decedat, pentru a nu se interpreta greșit.

Între timp, aceștia fiind incluși în bilanțul persoanelor decedate de coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: