Redactia.ro
Home » Știri » Multe decese raportate din cauza noului virus au avut loc din altă cauză. Care este explicația medicului Horațiu Moldovan

Multe decese raportate din cauza noului virus au avut loc din altă cauză. Care este explicația medicului Horațiu Moldovan

Medicul Horațiu Moldovan

Medicul Horațiu Moldovan a precizat luni seara, că persoanele decedate raportate din cauza coronavirusului nu au murit de fapt din această cauză. Conform acestuia, toate persoanele înregistrate în bilanțul persoanelor decedate din cauza coronavirusului deja se aflau în stare gravă.

Explicațiile medicului Horațiu Moldovan

Potrivit Antena3, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan, a precizat luni că bilanțul oficial al deceselor din România nu este de fapt real.

Conform acestuia, majoritatea persoanelor raportate decedate din cauza coronavirusului se aflau deja într-o stare gravă de sănătate, motiv pentru care nu se poate spune dacă au murit sau nu de noul virus.

Incidența acestor pacienți este relativ importantă, deci, după părerea mea, fără să fim în posesia unor date statistice precise, pentru că sunt greu de făcut dar vor trebui să fie făcute la un moment dat – sunt foarte mulți pacienți despre care nu putem spune că au murit din cauza infecției cu Covid”, a declarat dr. Horațiu Moldovan.

Generalul Ionel Oprea, cel care a coordonat activitatea Spitalului Județean Suceava, a declarat săptămâna trecută că s-a descoperit că medicii spitalului nu au declarat la timp unele persoane decedata, pentru a nu se intepreta greșit.

Ulterior, s-a decis ca persoanele care au murit cu mai multe zile în urmă au fost înregistrați în bilanțul zilnic al deceselor din cauza coronavirusului.

Este puțin probabil să fie produs un tratament ideal

Totodată, medicul Horațiu Moldovan susține că medicamentele folosite la momentul actual pentru tratarea noului coronavirus, sunt „împrumutate conceptual de la alte tratamente pentru alte infecții”.

De asemenea, specialistul este de părere că este puțin probabil ca până la toamnă se fie realizată o schemă de medicament special pentru tratarea coronavirusului.

La momentul actual, sunt înregistrate 13.837 de persoane infectate cu coronavirus, dintre care 5.269 de persoane au fost declarate vindecate și externate. Numărul persoanelor raportate decedate din cauza COVD-19 a ajuns la 827.

Autoritățile spun că 6% din totalul persoanelor infectate cu coronavirus au murit și 39% au fost declarate vindecate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: