Redactia.ro
Home » Coronavirus » Cercetătorii din Anglia anunță o încercare de succes a unui nou tratament care poate reduce decesele coronavirusului

Cercetătorii din Anglia anunță o încercare de succes a unui nou tratament care poate reduce decesele coronavirusului

COVID

Oamenii de știință din Regatul Unit au descoperit că un medicament ieftin și disponibil pe scară largă este eficient în tratarea pacienților care sunt grav bolnavi de COVID-19. Medicamentul este un steroid numit dexametazonă.

Într-un studiu realizat de Universitatea din Oxford, unui număr de 2.104 pacienți li s-a administrat dexametazonă fie prin IV, fie pe cale orală. Între timp, 4.321 de pacienți au primit îngrijiri standard. Douăzeci și opt de zile mai târziu, rezultatele au fost clare. Rata mortalității la pacienții care au avut nevoie de oxigen suplimentar a fost redusă cu 20%. Rata mortalității la pacienții care au avut nevoie de ajutor de la un aparat de respirație a fost redusă cu 35%. Pacienții care nu sunt grav bolnavi nu par să beneficieze de dexametazonă.

Într-o declarație, Peter Horby de la Universitatea din Oxford a spus următoarele:

„Beneficiul de supraviețuire este clar și mare la acei pacienți suficient de bolnavi pentru a necesita tratament cu oxigen, deci dexametazona ar trebui să devină acum standard de îngrijire la acești pacienți. Dexametazona este ieftină pe raft și poate fi folosită imediat pentru a salva vieți în întreaga lume. ”

Aflați mai multe despre această știre emoționantă de la secretarul de sănătate, Matt Hancock, în videoclipul de mai jos.

Cum funcționează dexametazona?

Uneori, când un pacient are COVID-19, sistemul imunitar al pacientului reacționează în exces în timp ce combate infecția. Aceasta poate duce la inflamații care pot deveni fatale. Steroizii reduc inflamația. Cercetătorii consideră că tratamentul care presupune dexametazona ar putea salva o viață la fiecare 8 pacienți care au nevoie de aparate de respirație. De asemenea, ei cred că ar putea salva o viață pentru fiecare 25 de pacienți care au nevoie de oxigen suplimentar.

Cercetătorii continuă să caute tratamente și mai eficiente. Între timp, Nick Cammack, de la Wellcome, o organizație de caritate britanică care susține cercetarea științifică, consideră că „dexametazona trebuie acum să fie extrasă și accesată de mii de pacienți bolnavi critici din întreaga lume”. Cammack nu a fost implicat în studiul care este finanțat de donatori privați precum Fundația Bill și Melinda Gates, precum și agenții de sănătate guvernamentale din U.K.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini