Redactia.ro
Home » Știri » Medicul Mihai Craiu, noi precizări despre temerile privind deficitul de vitamina D la copii

Medicul Mihai Craiu, noi precizări despre temerile privind deficitul de vitamina D la copii

mihai craiu

Cel mai cunoscut medic pediatru din România, Mihai Craiu, face noi precizări despre temerile privind deficitul de vitamina D la copiii care stau în casă din cauza coronavirusului.

Specialistul susține că aceste temeri nu sunt întemeiate. „Aceste câteva săptămâni, cu siguranță nu au schimbat nimic major în starea imunității copiilor. Deficit de vitamina D poate apărea numai după ce este o perioadă foarte lungă de stat în casă fără expunere de niciun fel la soare și în cazul unor diete foarte carențat.

Cadrul legal nu exclude câteva minute de ieșit din casă în jurul locuinței. Cred că nu există acest risc ca cei mici sa fi dezvoltat deficit de vitamina D”, a explicat medicul Mihai Craiu.

Unde poți ieși cu copilul în această perioadă

Renumitul medic pediatru vine cu sfaturi extrem de utile în această perioadă pentru toți părinții din România.

„Stați în balcon sau DOAR în curtea proprie. Acum nu e momentul să vă riscați viața și sănătatea pentru că ați citit un mit prostesc”, îi avertizează Mihai Craiu pe părinți. „MESAJ DE LUAT ACASA – cu un copil mic ieșim pe balcon, sau la geam, sau în curte, daca stam singuri la casă. NU MERGEM în spații de joacă comune“, spune Mihai Craiu, potrivit Edupedu.ro.

Într-un mesaj publicat pe Spitalul Virtual pentru Copii, platformă de educație pentru sănătate inițiată de Mihai Craiu, acesta atrage atenția că motivul pentru care copiii nu trebuie scoși afară în plină epidemie de coronavirus este următorul „nu este clar câtă vreme înainte de apariția simptomelor de boală COVID-19 este contagios un copil infectat“. „Poate să pară perfect normal un copil infectat cu SARS-CoV-2 și să transmită boala și altor copii în tot acest timp cât este aparent sănătos”, a adăugat medicul pediatru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: