Redactia.ro
Home » Știri » Mesaj RO-ALERT ciudat de la autorităţile române: „E posibi să cadă obiecte din spaţiul aerian”. La ce s-au referit?

Mesaj RO-ALERT ciudat de la autorităţile române: „E posibi să cadă obiecte din spaţiul aerian”. La ce s-au referit?

Românii care locuiesc în apropierea graniţelor cu Ucraina au tras o spaimă serioasă, duminică seară. Un nou atac al rușilor în porturile din vecinătatea ţării noastre au tras semnalul de alarmă şi la noi.

Astfel, au fost momente de panică în Tulcea.

Românii, trimişi să se adăpostească în beciuri

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au anunţat că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj RO-Alert prin care populaţia din zona de nord a judeţului Tulcea este informată despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă.

În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată: 90 de minute”, a fost mesajul RO-Alert pe care l-au primit locuitorii din Tulcea.

Autorităţile noastre au ţinut să precizeze că mesajul a fost unul de informare.

Mesajul este unul de informare şi prevede recomandări de protecţie pe care locuitorii din zonele vizate trebuie sa le ia în cazul în care aceste obiecte cad în apropierea zonelor locuite.

Mesajul RO-Alert a fost transmis pentru zona de nord a judeţului Tulcea şi zona de frontieră din municipiul Galaţi respectiv plaja Cotul Pisicii către Vama Giurgiuleşti”, au spus cei de la ISU Tulcea.

De ce primesc românii RO-ALERT cu războiul?

Reamintim motivul pentru care românii primesc RO-ALERT cu războiul: Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis adoptarea unor măsuri de protecţie pentru populaţia din zone de pe teritoriul României învecinate localităţilor ucrainene Reni şi Ismail, acolo unde ruşii obuşnuiesc să bombardeze mai des.

Precizăm că avertizarea de duminică seară a fost transmisă pentru zona de nord a județului Tulcea și zona de frontieră din municipiul Galați respectiv plaja Cotul Pisicii către Vama Giurgiulești.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: