Redactia.ro
Home » Știri » Mesaj RO-ALERT în România din cauza atacurilor Rusiei! Armata lui Putin s-a dezlănţuit!

Mesaj RO-ALERT în România din cauza atacurilor Rusiei! Armata lui Putin s-a dezlănţuit!

Autoritățile române au emis mesaj RO-Alert, la ora 00:54, și au îndemnat populația din opt localități din județul Tulcea să se adăpostească.

Asta din cauză că un nou atac cu drone rusești a avut loc miercuri dimineață asupra Ismailului și a provocat pagube în porturi și alte infrastructuri civile, anunță guvernatorului regiunii Odesa.

Ce scria în mesajul RO-ALERT?

La ora 00:54 a fost emis mesaj RO-Alert pentru opt localități din Delta Dunării, după atacurile ucrainene cu drone:

Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 min.”

Localitățile sunt Luncavita, Grindu, Isaccea, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina și Văcăreni, anunță ISU Dobrogea.

Şase persoane rănite

Cel puțin șase persoane au fost rănite, potrivit guvernatorului regiunii Odesa, care susţine că au fost înregistrate pagube însemnate în ceea ce priveşte infrastructura civilă, relatează Știrile TVR.

Izmail, alături de Reni, este unul dintre cele mai mari porturi fluviale pentru cereale din Ucraina și este situat pe Dunăre, la granița cu România.

Forțele de apărare aeriană au doborât 32 de drone de tip „Shahed-131/136” deasupra regiunii Odesa, au anunțat Forțele de apărare din sudul Ucrainei pe un canal de telegram al Forțelor Armate Ucrainene.

Reamintim, un atac cu drone rusești a avariat miercuri dimineața devreme infrastructura portuară din Ismail, unul dintre principalele porturi exportatoare de cereale din Ucraina, rănind cel puțin șase persoane.

Altfel, militarii români au început să construiască marți adăposturi de protecție pentru sătenii din Plauru, localitatea tulceană care se află peste Dunăre de Ismail și unde au căzut două drone, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: