Redactia.ro
Home » Știri » Mesajul lui Klaus Iohannis pentru președintele ales al SUA. Ce are în comun cu Joe Biden

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru președintele ales al SUA. Ce are în comun cu Joe Biden

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, luni, un mesaj de felicitare președintelui ales al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. 

 

Mesajul lui Iohannis pentru Joe Biden

 

,,Aștept cu interes să lucrăm împreună”, este mesajul lui Iohannis pentru noul președinte al Statelor Unite, Joe Biden. Iohannis l-a felicitat pe Biden de câștigarea alegerilor și i-a mulțumit pentru contribuția pe carea a dus-o parteneriatului strategic dintre România și SUA în perioada în care acesta a fost vicepreședintele SUA.

,,Stimate domnule Președinte-ales,

Am deosebita onoare și plăcerea de a vă adresa felicitările mele cu ocazia alegerii dumneavoastră în funcția de Președinte al Statelor Unite ale Americii.

România, în calitate de partener strategic de încredere al Statelor Unite, rămâne ferm angajată să continue promovarea obiectivelor noastre comune de securitate strategică, apărare și economice.

Mandatul dumneavoastră de Președinte al Statelor Unite ale Americii va marca, cu siguranță, consolidarea în continuare a cooperării deja excelente dintre România și Statele Unite, la care ați avut deja o contribuție substanțială, în calitate de Vicepreședinte. În acest context, îmi amintesc cu deosebită plăcere vizita pe care ați făcut-o în România, în anul 2014, precum și sprijinul personal pe care l-ați acordat în mod constant țării mele.

Aștept cu interes celebrarea, în 2021, a 10 ani de la Declarația Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România și Statele Unite ale Americii, adoptată în timpul mandatului dumneavoastră de Vicepreședinte. România și Statele Unite împărtășesc valorile democrației, drepturilor omului, bunei guvernări și statului de drept, Parteneriatul nostru Strategic contribuind decisiv la transformarea democratică a țării mele.

România este ferm alături de Statele Unite pentru a face față provocărilor actuale, de la sănătate la economie și schimbări climatice, și de la securitate la drepturile omului, scopul nostru fiind asigurarea unui viitor mai bun pentru popoarele noastre.În calitate de partener strategic al Statelor Unite și aliat în cadrul NATO, România rămâne angajată să își aducă aportul în ceea ce privește cheltuielile de apărare (burden sharing) și să contribuie în continuare la securitatea, prosperitatea și reziliența comunității globale a democrațiilor.

Vă doresc mult succes în preluarea mandatului dumneavoastră de Președinte al Statelor Unite ale Americii în acest context complex și aștept cu interes să lucrăm împreună în scopul promovării obiectivelor noastre comune”, i-a transmis Iohannis lui Biden.

Iohannis i-a transmis, printr-un mesaj pe Twitter, un mesaj noului președinte al SUA și sâmbătă seara.

,,Felicitări președintelui-ales Joe Biden pentru victoria sa. Aștept cu interes consolidarea parteneriatului nostru strategic solid&dinamic, precum și prosperitatea&rezistența comunității noastre transatlantice”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Iohannis și Biden au și un alt lucru în comun. Astfel, și soția lui Klaus Iohannis și soția lui Joe Biden sunt profesoare.

Mesajele de felicitare primite de Joe Biden

Joe Biden a primit numeroase mesaje de felicitare cu ocazia câștigării alegerilor. Candidatul democrat, Biden, a devenit al 46-lea președinte al SUA, conform CNN.

Joe Biden reușit să depășească pragul de 270 de voturi electorale după ce a obținut victoria în sttaul Pennsylvania, scrie CNN. Candidatul democrat Joe Biden a câștigat statul Pennsylvania cu o diferență de aproximativ 30.000 de voturi față de Donald Trump. Biden a ajuns la 279 de vuturi electorale, fiindu-i alocate și cele șase voturi din statul Nevada, în timp ce Donald Trump a rămas la 213 voturi electorale.

Oficialitățile americane, foștii președinți ai Statelor Unite și politicieni din întreaga lume i-au transmis mesaje de felicitare noului președinte al SUA, Joe Biden.

Barack Obama, fostul președinte al SUA, l-a felicitat într-o declarație oficială pe președintele ales al SUA, Joe Biden, și pe vicepreședintele Kamala Harris.

,,Nu aș putea să fiu mai mândru să-i felicit pe viitorul nostru președinte, Joe Biden, și pe prima Doamnă, Jill Biden. Suntem norocoși că Joe a primit ce i se cuvenea, funcția de președinte, și are deja atitudinea unui președinte, pentru că atunci când va intra în Casa Albă în luna ianuarie, se va confrunta cu o serie de provocări extraordinare prin care niciun alt președinte nu a mai trecut: o pandemie în expansiune, o economie și un sistem de justiție inegal, o democrație și un climat politic în pericol”,  a spus Obama, potrivit CNN.

Și Bill Clinton, fostul președinte al SUA, a spus că președintele ales Joe Biden „ne va sluji și ne va uni pe toți”, într-un scurt mesaj pe Twitter.

„America și-a spus cuvântul și democrația a câștigat. Avem acum un președinte și un vicepreședinte ales, care ne vor sluji și ne vor uni pe toți, ca popor. Felicitări lui Joe Biden și vicepreședintelui Kamala Harris pentru victorie” a transmis Clinton.

Mesajul lui Biden după câștigarea alegerilor

Joe Biden a postat un mesaj pe Twitter al scurt timp ce a câștigat alegerile.

,,America, sunt onorat că m-ați ales să conduc țara noastră minunată. Munca ce ne așteaptă va fi grea, dar vă promit asta: voi fi un președinte pentru toți americanii – chiar dacă m-ați votat sau nu. Voi păstra credința pe care v-ați pus-o în mine’‘, a scris Biden pe Twitter.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: