Redactia.ro
Home » Știri » Mesajul Președintelui Klaus Iohannis transmis luni, tuturor românilor: „Urmează săptămâni critice”

Mesajul Președintelui Klaus Iohannis transmis luni, tuturor românilor: „Urmează săptămâni critice”

mesaj Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis a transmis un mesaj video în direct tuturor românilor în legătură cu coronavirus. Șeful statului le recomandă bătrânilor să rămână în casă, pentru a nu-și pune sănătatea în pericol.

Iohannis le transmite tuturor românilor un mesaj prin care îi roagă să rămână în casă și să aibă răbdare în această perioadă critică din cauza coronavirusului.

Mesajul Președintelui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis le-a cerut bătrânilor să nu iasă din casă, pentru că ei sunt cei mai vulnerabili în fața noului virus.

Dragi pensionari, nu vă expuneți inutil unui risct uriaț. Limitați orice deplasare în afara domiciliului cu excepția celor de strictă necesitate. E singura cale prin care vă puteti proteja și îi protejati și pe ceilalți de boala și sfuerința pe care le provoacă acest virus.

Să avem așadar, grijă de părinții noștrii. Inevitabilul s-a produs și țara noastră se confruntă cu situația tragică a primelor decese. În contextul infectării cu noul coronavirus. Sunt cu sufletul alături de familiile îndoliate și le transmit condoleanțele și putere în aceste momente drastice.

TRăim momente de cumpănă, și urmează momente de criză ce ne vor pune la încercare, acum este momentul să fim solidari

Urmează săptămâni critice care vr pune la grea încercare toate capacitățile statului, dar și rezistența noastră morală. Depinde de noi, de modul în cae decidem să ne respectăm și pe ceilalți să depășim această criză. În aceste zile solidaritatea trebuie să fie realitatea noastră de zi cu zi.

Adevărata forță a unei națiuni este de a avea grijă de toată lumea. Stând acasă îi ajutăm pe medici să acorde asistente celor care au cu adevărat nevoie de ea. Respectând regulile autoritățile câștigăm timp prețios. Stând acasă să îi ajutăm pe medicii noștri. Să nu le îngreunăm și mai mult munca.

România nu este acolo unde ne dorim cu toții să fie, nici în domeniul medical, nici în cel economic, dar acum nu este nici pe departe momentul de a învinovăți sau a căuta țapi ispășitori pentru șirul lung de decizii greșite din trecut.

Vă asigur însă de un singur lucru: tot ce avem la dispoziție, toate instrumentele fiscale și economice, toate resursele, inclusiv cele pe care le putem obține de la nivelul Uniunii Europene, sunt puse în slujba sănătății românilor și a ajutării firmelor și angajaților care trec în aceste zile prin momente dramatice.

Astăzi avem avantajul apartenenței la marea familie europeană și lucrând împreună cu partenerii noștri sunt încrezător că vom trece mai ușor peste șocul social și economic provocat de această criză.

În momente de cumpănă, în care suntem puși în fața celor mai dure provocări, atunci arătăm cine suntem cu adevărat.

Este timpul compasiunii, al generozității și altruismului, trăsăturile de caracter definitorii ale unui popor greu încercat de istorie.

Eu cred în noi, românii, în forța noastră interioară și știu că uniți putem răzbi și de această dată, așa cum am făcut-o de nenumărate ori în trecut!”.

Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 576. Din cauza infecției cu coronavirus, cinci persoane au decedat, ultima persoana decedata fiind confirmata cu coronavirus luni. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus crește de la o zi la alta, în ultimele 24 de ore au fost confirmați 143 de cazuri de COVID-19 în România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini