Redactia.ro
Home » Știri » Mesajul transmis de Klaus Iohannis: „Urmează săptămâni critice”

Mesajul transmis de Klaus Iohannis: „Urmează săptămâni critice”

Iohannis

Klaus Iohannis face noi declarații despre situația actuală în care se află România din cauza coronavirusului. Șeful statului prezintă măsurile care au fost luate în contextul pandemiei. 

Mesajul Președintelui României

Șeful statului a declarat că România va trece printr-o perioadă destul de dificilă din cauza pandemiei de COVID-19, dar îi sfătuiește pe români să fie vigilenți și responsabili.

  • Vor urma săptămâni critice pentru România
  • Pandemia care afecteaza intreaga lumea etse una severa si in fiecare zi este o cursa contra cronometru
  • Nimeni nu va fi niciodată în siguranță până nu vom fi cu toți în siguranță
  • Vor urma săptămâni critice pentru România
  • Avem deja de deplâns 116 morți, semeni răpuși de acest virus

Mesaj pentru românii din diasporă

Klaus Iohannis a ținut să le transmită un mesaj cetățenilor români aflați peste hotare. Deși sărbătorile Pascale se apropie, șeful statului le recomandă acestora să nu se întoarcă acasă.

Fac un apel către românii din diaspora: Dragii mei, nu veniți anul acesta acasă de sărbători. E foarte important să înțelegeți că revenirea în țară poate fi periculos, atât pentru voi cât și pentru cei la care țineți.Anul acesta vom fi alături de cei dragi, dar de la distanță, pentru a nu le periclita viața. Vom face azi aceste sacrificii dureroase pentru a putea fi împreună mai târziu. Această perioadă va trece și ne vom reuni în bisericile noastre cu și mai multă credință. Nu există altă cale decât cea de a sta acasă, de a respecta distanțarea socială.

De asemenea, Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj și medicilor din țară care se luptă să salveze viețile oamenilor infectați cu COVID-19.

„Misiunea voastră este de a-i proteja pe cetățenii României și aceasta înseamnă, în aceste zile, să asigurați cu fermitate respectarea legilor și a ordonanțelor militare. Fiți vigilenți! Intervenția voastră rapidă și fermă poate salva vieți! Contez pe voi să vă onorați cu responsabilitate această datorie și vă mulțumesc pentru sacrificiile pe care le faceți!”

Spre final, șeful statului le-a spus credincioșilor să fie răbdători în această perioadă de cumpănă.

Este singurul mod prin care ne putem exprima afecțiunea pentru cei pe care îi iubim. Pentru milioane de credincioși este o dramă reală să nu poată merge de sărbători la biserică. Sacrificiile pe care le facem fiecare dintre noi ajută enorm la limitarea răspândirii infecției. Facem un pas important pentru momentele în care viața noastră va reveni la norml. Ne dorim să existe soluții mai ușoare pentru răspândirea coronavirusului. Doar păstrearea distanței stopează răspândirea infecției.”, a mai spus acesta.

445 cazuri noi de coronavirus în România

Ministrul Sănătății a susținut o declarație de presă înc are a precizat care este situația actuală a României din cauza coronaviruslui.

Conform acestuia, vineri, 3 aprilie au fost înregistrate 445 de cazuri noi de COVID-19, bilanțul persoanelor infectate ajungând la 3.183.

Nelu Tătaru a declarat că în prezent Suceava, Arad și Deva sunt focare de infecții din România. Totodată, acesta le-a transmis un mesaj puternic tuturor medicilor din România.

România are nevoie de voi, suntem cu toții medici, asistenți în această luptă contracronometru. Este un moment dificil în care trebuie să demonstrăm din nou că ne onorăm meseria, ca oamenii să se poată baza pe noi. Eu voi fi aici, alături de voi, cât va fi nevoie de mine, indiferent ce va urma. Nu sunteți singuri!, a fost mesajul Ministrului Sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini