Poliția Capitalei investighează moartea suspectă a unui tânăr de 20 de ani, găsit fără suflare într-un apartament din Sectorul 2. Informația a fost confirmată de autorități, iar cazul a fost preluat de către Serviciul Omoruri și Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Surse judiciare au precizat că victima este Rareș I., cunoscut sub porecla „Castron”, un apropiat al lui Vlad Pascu – tânărul care a devenit cunoscut după ce, în vara lui 2023, a provocat un accident rutier mortal în stațiunea 2 Mai, conducând sub influența drogurilor. Maru, prieten cu el și cu Vlad Pascu, a transmis un mesaj pe rețelele de socializare dupăa moartea amicului său.
Maru, presupus dealer al lui Vlad Pascu, a scris câteva cuvinte pe Tik Tok după decesul lui Rareș Ion.
„Aștept să-mi dai un mesaj: hahah, te-am luat la mișto”, a fost mesajul lui Maru.

Totul a început pe 15 aprilie 2025. La ora prânzului, Secția 8 Poliție a fost alertată printr-un apel la 112. Sesizarea indica faptul că, într-un apartament situat într-un bloc din Sectorul 2, se află o persoană decedată.
Polițiștii s-au deplasat de urgență la adresa menționată, însoțiți de un echipaj medical. La sosire, au confirmat veridicitatea sesizării. În locuință se afla corpul neînsuflețit al unui tânăr de 20 de ani. Primele evaluări medicale nu au evidențiat urme vizibile de violență, motiv pentru care trupul a fost transportat la Institutul Național de Medicină Legală pentru necropsie.
Cine era Rareș „Castron”
Rareș I. era cunoscut în cercurile din nordul Capitalei drept „Castron”. Porecla, aparent inofensivă, ascundea o istorie mai complexă. Rareș era considerat un apropiat al lui Vlad Pascu, personaj devenit simbol al decadenței juvenile după accidentul din 2 Mai, în care doi tineri și-au pierdut viața.
Deși nu a fost niciodată anchetat penal în acel dosar, Rareș a apărut de mai multe ori în anchete jurnalistice și în mărturii ale unor tineri care frecventau aceleași petreceri. Se vorbea despre consum de substanțe, despre traficul de opioide sintetice, despre o rețea tăcută, dar bine organizată, în care rolurile erau atent distribuite.
Comunicatul Poliției Capitalei precizează clar: „În urma examinării medico-legale preliminare nu au fost constatate urme de violență”. Dar acest lucru nu exclude varianta unui deces provocat de alte cauze – intoxicație, supradoză, accident.
Anchetatorii așteaptă acum rezultatul oficial al necropsiei, care va stabili cauza exactă a morții. Surse apropiate anchetei spun că în locuință nu au fost găsite droguri în cantități semnificative, dar nici nu se exclude posibilitatea ca Rareș să fi consumat anterior substanțe cu efect letal.
Ancheta continuă. Toate ipotezele sunt pe masă
Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri continuă cercetările. Întrebările sunt multe: Cine a fost ultima persoană care l-a văzut pe Rareș în viață? De ce se afla singur în apartament? Avea probleme personale? Era sub tratament?
Sursele din anchetă nu exclud nicio variantă. „Ne uităm la toate scenariile posibile. De la un posibil accident la o supradoză sau chiar sinucidere”, a declarat un oficial implicat în caz.
Moartea lui Rareș I. aduce din nou în prim-plan problema tinerilor atrași în cercuri periculoase, unde drogurile, petrecerile excesive și lipsa de control parental creează un cocktail exploziv. Prietenia sa cu Vlad Pascu nu este o simplă coincidență. Cei doi au crescut în medii similare, au frecventat aceleași anturaje și s-au format într-un sistem care, de multe ori, alege să închidă ochii.
După accidentul de la 2 Mai, societatea românească a fost bulversată de detalii șocante despre cum funcționează aceste grupuri de tineri aparent privilegiați. Rareș, chiar dacă nu a fost implicat direct în acel dosar, era un simbol al acestui sistem în derivă.
Până în acest moment, familia lui Rareș nu a oferit o declarație publică. Surse apropiate confirmă că părinții săi sunt în stare de șoc, iar anchetatorii au cerut discreție pentru buna desfășurare a investigației.
Vecinii din blocul unde a fost găsit corpul spun că tânărul locuia singur și că, în ultimele zile, nu l-au mai văzut. Unii afirmă că avea un comportament retras, dar nu au existat semne evidente că s-ar fi confruntat cu o criză.
Necropsia efectuată de Institutul Național de Medicină Legală va fi crucială pentru elucidarea cazului. Medicul legist va stabili dacă în organismul lui Rareș existau substanțe toxice, semne de boală sau orice altă anomalie care ar putea explica decesul.
Rezultatele vor fi coroborate cu analiza telefonului mobil, cu eventuale camere de supraveghere din zonă și cu declarațiile celor apropiați. Doar în acest mod anchetatorii vor putea reconstrui ultimele ore din viața lui Rareș.
Moartea unui tânăr de 20 de ani, indiferent de trecutul său, este o tragedie. Iar când această tragedie vine însoțită de tăcere, de lipsa răspunsurilor și de incertitudini, devine și mai dureroasă.
Rareș „Castron” era un nume cunoscut în cercurile din nordul Bucureștiului. Pentru unii, un simplu adolescent rătăcit. Pentru alții, un simbol al unei generații vulnerabile. Pentru anchetatori, un puzzle încă incomplet.
Până la finalizarea anchetei, rămân întrebările. Și rămâne imaginea unui tânăr plecat prea devreme, în condiții încă neclare, cu un trecut tumultuos și un prezent frânt brusc.
Un alt nume pe lista tinerilor care au crescut cu promisiuni, dar s-au stins în tăcere.